Romania mea - carte despre tara noastra

ROMÂNIA MEA - CARTE DESPRE ȚARA NOASTRĂ       O carte care poate fi realizată în preajma Zilei României. Este un proiect potrivit școlarilor mai măricei, clasele a III-a - a IV-a. Paginile trebuie completate cu informații despre România, pot fi decorate cu cele trei culori ale drapelului nostru, apoi decupate pe conturul hărții. Cotorul poate fi lipit sau perforat și legat cu un șnur tricolor.     Este o idee mai veche, când România a împlinit 100 de ani, am realizat cu 100 de elevi din ciclul primar, o carte cu 100 de pagini despre România. Am expus paginile pe holul școlii, copiii au fost mândri de munca lor, expoziția a fost foarte apreciată. Am refăcut cartea, are mai puține pagini și sintetizează câteva idei de atunci.  Găsiți cartea  aici.   Iată câteva pagini:  

Litera N - joc sunete, silabe

Vă propun 3 variante ale jocului despre sunetul ”n”.

Provizii pentru veverițe - joc pentru depistarea sunetului ”n” în cuvinte. Materialul conține jetoane sub formă de nucă. Acestea se printează pe coli maro deschis sau galben. Pe ele sunt imagini a căror denumire conține sunetul ”n”. Povestea poate fi despre veverițe (dacă ați jucat jocul la litera A, trebuie doar să schimbați etichetele de pe veverițe). Veverițele pot fi găsite la postarea despre litera A. aici

Cămara bunicii - nucile se strâng în coșuri - găsești coșurile la postarea despre litera M. aici

Norii neastâmpărați - povestea poate fi despre 3 nori neastâmpărați care și-au pierdut picăturile. Copiii trebuie să-i ajute să le găsească pentru a trimite ploaia pe Pământ. Materialul cuprinde jetoane sub formă de picături și norii necesari. Atașez și norul mai mare, pe 4 coli A4. Picăturile și norii se pot printa pe coli albastre.

Descarcă:Mult succes!
  Ilona
Comentarii