Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Litera M - joc sunetul m, silabe

  În livadă


               Joc pentru depistarea sunetului ”m”. Materialul conține 24 de șabloane în formă de măr. Pe fiecare măr este o imagine a cărei denumire îl conține pe m. Se pot desena pe tablă 3 coșuri mari și fiecare copil ”culege” un măr, identifică poziția sunetului ”m”  și pune mărul în coșul corespunzător. Atașez și 2 coșuri mari-blockposter- unul colorat si unul alb negru. Poate doriți să aveți coșurile pe hârtie. Merele se pot printa pe coală colorată.

 

           Joc pentru exersarea despărțirii în silabe. Copiii despart în silabe cuvintele corespunzătoare imaginilor și aleg coșul potrivit. Sunt și câteva cuvinte fomate din 4 silabe și doar ”pom” dintr-o silabă.

           Descarcă: 
     merele
     coș1
     coș2

          Mult succes!

Comentarii

  1. Mulțumesc mult! Copiii s-au descurcat foarte bine,le-a plăcut mult,l-am repetat de 2 ori.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu