Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Substantivul-fişe de lipitFişele pot fi lipite în caiet sau în lapbook. 

Exerciţiile urmăresc consolidarea noţiunilor despre felul. numărul, genul şi scrierea corectă a substantivelor.

AICI.Poţi face şi o inimioară cu substantive iubite. Se îndoaie o coală roşie în 3, se conturează o jumătate de inimă , cam aşa
se decupează
se lipesc inimile îndoite una peste altase scriu substantive care reprezintă fiinţe, lucruri îndrăgite.se lipeşte în caiet sau în lapbook.Spor!

Comentarii