Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Numere de la 0 la 31 - Constelația matematicienilor


CONSTELAȚIA MATEMATICIENILOR

     Pentru că în această unitate de învățare discutăm despre Univers, m-am gândit că ar fi frumos să avem propria Constelație. Va fi o Constelație a matematicienilor. Fiecare steluță ne provoacă să găsim un număr din șirul 0-31. Cu ajutorul sarcinilor vom recapitula formarea, compararea, ordonarea, numerele pare și impare din concentrul 0-31. 
     Vom desfășura activitatea sub forma unui concurs între echipe, vom împărți egal jetoanele, 4 echipe-8 jetoane. Fiecare echipă va rezolva sarcinile și va forma o constelație crescătoare sau descrescătoare, cu rezultatele obținute. 
     La sfârșitul jocului voi desena o axă pe tablă și vom așeza toate rezultatele pe ea.


 O activitate similară, dar despre fotbal, cu sarcini pe tricouri, găsești AICI.

Comentarii