Romania mea - carte despre tara noastra

ROMÂNIA MEA - CARTE DESPRE ȚARA NOASTRĂ       O carte care poate fi realizată în preajma Zilei României. Este un proiect potrivit școlarilor mai măricei, clasele a III-a - a IV-a. Paginile trebuie completate cu informații despre România, pot fi decorate cu cele trei culori ale drapelului nostru, apoi decupate pe conturul hărții. Cotorul poate fi lipit sau perforat și legat cu un șnur tricolor.     Este o idee mai veche, când România a împlinit 100 de ani, am realizat cu 100 de elevi din ciclul primar, o carte cu 100 de pagini despre România. Am expus paginile pe holul școlii, copiii au fost mândri de munca lor, expoziția a fost foarte apreciată. Am refăcut cartea, are mai puține pagini și sintetizează câteva idei de atunci.  Găsiți cartea  aici.   Iată câteva pagini:  

Numere de la 0 la 31 - Constelația matematicienilor


CONSTELAȚIA MATEMATICIENILOR

     Pentru că în această unitate de învățare discutăm despre Univers, m-am gândit că ar fi frumos să avem propria Constelație. Va fi o Constelație a matematicienilor. Fiecare steluță ne provoacă să găsim un număr din șirul 0-31. Cu ajutorul sarcinilor vom recapitula formarea, compararea, ordonarea, numerele pare și impare din concentrul 0-31. 
     Vom desfășura activitatea sub forma unui concurs între echipe, vom împărți egal jetoanele, 4 echipe-8 jetoane. Fiecare echipă va rezolva sarcinile și va forma o constelație crescătoare sau descrescătoare, cu rezultatele obținute. 
     La sfârșitul jocului voi desena o axă pe tablă și vom așeza toate rezultatele pe ea.


 O activitate similară, dar despre fotbal, cu sarcini pe tricouri, găsești AICI.

Comentarii