Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

FOTBAL MATEMATIC -Numeratie 0-31MATEMATICA E DISTRACTIVĂ!M-am gândit la o activitate care îmbină fotbalul, pasiunea multor elevi, cu matematica.
Am lucrat in echipe de 4,5 elevi, dar se poate lucra şi individual.
 Fiecare echipă şi-a decupat şi personalizat tricourile.
     Cel mai greu a fost sa găsim o culoare pentru echipament.  S-au dus lupte grele în echipă, unii stelişti, altii rapidişti, ........greu de tot.
La sfârşit am pus tricourile la uscat. Meciul a scos toată vlaga din noi.  
Am făcut punctajul şi am premiat echipele câştigătoare.


 Tricourile conţin exerciţii despre numeraţia 0-31.

Fişele se pot descărca de AICI.

Comentarii