Romania mea - carte despre tara noastra

ROMÂNIA MEA - CARTE DESPRE ȚARA NOASTRĂ       O carte care poate fi realizată în preajma Zilei României. Este un proiect potrivit școlarilor mai măricei, clasele a III-a - a IV-a. Paginile trebuie completate cu informații despre România, pot fi decorate cu cele trei culori ale drapelului nostru, apoi decupate pe conturul hărții. Cotorul poate fi lipit sau perforat și legat cu un șnur tricolor.     Este o idee mai veche, când România a împlinit 100 de ani, am realizat cu 100 de elevi din ciclul primar, o carte cu 100 de pagini despre România. Am expus paginile pe holul școlii, copiii au fost mândri de munca lor, expoziția a fost foarte apreciată. Am refăcut cartea, are mai puține pagini și sintetizează câteva idei de atunci.  Găsiți cartea  aici.   Iată câteva pagini:  

Evaluare CRL clasa I - Unitatea 2 - Universul

 


Am terminat a doua unitate de învățare, ”Universul”. Am învățat 5 litere mici de mână și 5 litere mari:

 a, m, u ,n ,i și A, M ,U ,N, I.  Mâine avem evaluare. Testul conține 5 itemi cu cerințe diferite, care vizează însușirea celor 10 litere.

La exercițiul 4 voi scrie de mână propoziția ”Uma ia un nai.”, apoi voi multiplica fișele. Nu am descoperit o aplicație care să scrie cu litere de mână. Dacă știți o astfel de aplicație, v-aș fi recunoscătoare dacă mi-ați spune despre ea într-un mesaj. Mulțumesc anticipat!

Descarcă testul de aici.

Succes și inspirație!

Ilona

Comentarii

Trimiteți un comentariu