Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

100 de provocari în 100 de zile de școală - proiect educațional

 

Ideea celor 100 de zile de școală a prins foarte bine la copiii mei. Am văzut o mulțime de idei pe Facebook și pe Pinterest. Este o idee pe care am preluat-o parțial. Niciodată nu am realizat cu copiii mei acele proiecte din 100 de obiecte. E interesant, dar am vrut să facem la școală ceva. De aceea m-am gândit la un proiect pe care să-l facem în clasă și care să se plieze pe temele studiate. L-am făcut cu seria trecută, nu a fost ușor să ne ținem de el, 100 de zile sunt muuuuulte, dar până la urmă am reușit.
Anul acesta l-am început cu elevii mei de clasa I, deja avem 3 provocări rezolvate, deocamdată s-au prins în joc cu plăcere.



Le-am realizat un calendar (în canva). Pe calendar avem 100 de căsuțe, în ele le voi lipi câte un stiker pentru fiecare provocare realizată. Le vom expune și le vom completa în fiecare zi. 

Cam așa vor arăta la sfârșitul iernii. Atunci vom sărbători 100 de zile de școală. Dacă am calculat bine , pe 24 februarie se împlinesc cele 100 de zile.
Vom face atunci o petrecere tematică, ne vom învârti în jurul numărului 100-vom citi 100 de ..., vom număra 100 de ..., vom face ceva în 100 de secunde, vom construi cu 100 de cuburi, vom construi cu 100 de capace, vom picta 100 de pietre, vom face multe despre 100, coronițe, ochelari și multe altele.  Încă nu am pus la punct activitatea finală, de ea mă voi ocupa la timpul potrivit. Acum ne ocupăm de provocări.
Primele 5 provocări: 
P2- Bingo despre vacanță; idee 1   idee2
P3 - ”Luna strugurilor copți”, de Vali Slavu- completarea rimelor, colorare, memorizare;
P4 - Desen după indicații - linii verticale, orizontale, oblice; modele de pe pinterest  modele clasamea.ro
P5 - Găsește 10 frunze de mărimi diferite și așază-le în ordine crescătoare; - cu frunzele vom forma linii în poziții diferite, vom compune și descompune zecea. Vom face la pictură ampentare cu frunze și o mandală comună. Iată aici câteva activități interesante de la emalascoala.

P6 - Citește și desenează. căsuța
P7- Citește, desenează, calculează. acvariul
P8 - Trasează după model. pisica
P9 - Găsește diferențele -Donald
P10 - Alege o cifră. Realizează din ea un desen.  Cam așa. 

P11- Găsește formele în desen! aici
P12- Compune-l pe 10! aici
P13- Respectă modelul! aici
P14- Numără din 2 în 2! aici
P15- Găsește coordonatele! aici

P16- MARȚIAN
P19- ROBO-PLUS

P21-puzzle
P25-ursul cu sageti se lipește în caietul de mate

Las aici panoul meu cu provocări salvate pe pinterest, poate găsiți alte idei care vă plac.


Găsiți aici  calendarul nostru. Am notat datele în toate variantele de vacanță (cea din februarie).

Aici vedeți cum am sărbătorit anul trecut.

  

 O poză de acum 5 ani.



 Copacul cu 100 de emoții




Voi completa în fiecare săptămână lista provocărilor, voi face trimiteri către materiale dacă este posibil.


Mult succes!
       Ilona
 

Comentarii