Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

100 de zile de școală

 

Cum am sărbătorit 100 de zile de școală? A fost o zi superbă! Copiii s-au bucurat de fiecare activitate. Nu am făcut proiectele cu 100 de obiecte. Am hotărât să facem activități legate de numărul 100, să ne costumăm cum dorim, să petrecem și să ne bucurăm.
Iată ce am gândit și realizat:
Activități:
💓 Pomișorul cu 100 de EMOȚII - În 100 de zile de școală am trăit muuuulte emoții. I-am rugat pe copii să pună în acest pomișor cele mai frecvente emoții trăite. A primit fiecare copil 4 floricele. În ele a desenat emoțiile, apoi le-a lipit în pomișor.
Pomișorul a înflorit, 100 de flori l-au înveselit.
💓 Școala-100 de zile-100 de cuvinte despre ceea ce înseamnă pentru ei școala după 100 de zile
Fiecare copil a primit 4 bilețele colorate. Pe fiecare bilet  a scris câte un cuvânt care îl face să se gândească la școală. Am fost încântată să văd cuvinte ca : prieteni, joacă, bucurie, povești și... de câteva ori declarații de dragoste ”Te iubesc, doamna. 💗”. Cum să nu te bucuri?
💓g
Ghirlanda cu 100 de floricele- În Pictorici, caietul de AVAP, aveam aceste flori. A ieșit o ghirlandă foarte lungă și veselă.

💓Coronițe - copiii le-au desenat, le-au decupat. Eu am capsat fâșia din spate
💓 Ochelari - Copiii au colorat și decupat. I-am lipit pe un bețisor lat.
 
JOCURI:
💓Construiește ceva din 100 de obiecte - Noi am lucrat în echipă. Am avut 100 de pahare, 100 de capace, 100 de piese lego. 

💓 Desen și numărare- 100


Decorul clasei: stegule, baloane, flori, banner, mesaje. Toate au adus culoare și veselie în clasă. . Perdeluța de la intrare a avut mare succes.
    
 

💓 Am realizat un 100 mare din carton. Copiilor le-a plăcut, l-au dat din mână în mână, au dansat cu el, au făcut poze. 
 
Pentru sărbătorirea acestei zile, am găsit multe idei pe site-uri străine, de la ele m-am inspirat.

Alte idei pentru această zi, unele le-am văzut pe multe site-uri străine, le pun aici pentru  anii următori:
😊Câte litere poți scrie în 100 de secunde- cu cronometrul afișat pe tablă.
😊De câte ori poți scrie 100 în 100 de secunde.
😊Numărul 100 din toți copiii
😊Lanț din 100 de bilețele 
😊Parcurs aplicativ pe 100 de metri
😊Un poster mare cu 100, prin 0 să poată intra copiii
😊Fazan cu 100 de cuvinte
😊Domino cu 100 de piese
😊 Lanț de operații cu 100 de numere
😊Colier din 100 de piese mici


Voi cum ați sărbătorit? Dacă ai alte idei, lasă un comentariu.

Mult succes!
Ilona

Comentarii