Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Sticluța cu poțiune magică - surprize pentru prima zi de scoala

 

Sticluțe cu poțiune magică - surprize pentru prima zi de școală

      V-am povestit despre activitatea din prima zi de școală, ”Poțiune magică pentru un an fantastic”. Dacă nu știți despre ea, puteți citi AICI. M-am gândit că ar fi frumos ca elevii să primească poțiune magică și pentru acasă. Facem noi poțiunea în clasă, dar le trebuia puțină și pentru acasă. 
     Acasă se luptă singuri cu temele, proiectele și vor avea nevoie de puțină magie. De aceea am pregătit niște sticluțe foarte drăguțe cu poțiune magică. Le vor primi în prima zi de școală, după ce vom face poțiunea magică împreună. Prin magie vor apărea sticluțele pentru copii.
 


     Sticluțele au și instrucțiuni de utilizare: Se folosește împotriva monștrilor ”Nu vreau!”, ”Nu știu!”, ”Nu pot”, ”N-am chef!”.
     Voi citi cu elevii instrucțiunile și le voi cere părerea despre ele. Vom concluziona că este normal să avem momente când nu putem, nu vrem, nu știm, dar este important să ne adunăm puterile, să fim perseverenți, să reușim. Sticluța trebuie să le aducă aminte de puterea din ei, să-i motiveze să nu abandoneze când le este greu.
     Am găsit la Kik aceste sticluțe drăguțe. Au deja în ele confetti sclipitor, de toate formele și culorile. Eu am făcut doar eticheta și instrucțiunile. Instrucțiunile le-am pliat ca pe evantai, le-am introdus o ață cu acul, apoi am legat ața de gâtul sticlei. A fost destul de migălos. Sunt așa de mici toate!


Descarcă etichetele și instrucțiunile de aici.

 Am prins cărticica instrucțiunilor cu un cleștișor. Avea tendința să se desfacă. O las așa câteva zile, să se prindă bine.

Mult succes!
Ilona

Comentarii

Trimiteți un comentariu