Pliante pentru ZIUA ROMÂNIEI

 Pliante pentru Ziua României Pliantele conțin diverse liniaturi. Completați pliantele cu versuri sau informații despre țara noastră, transcrieți fragmente din texte despre România, Colorați în culorile steagului nostru, apoi decupați și îndoiți. Pliantul poate fi lipit în caietele copiilor.           Puteți descărca pliantele pdf de  AICI.     sau jpg de  aici.     Cam așa arată    Mult succes!       Ilona

Sticluța cu poțiune magică - surprize pentru prima zi de scoala

 

Sticluțe cu poțiune magică - surprize pentru prima zi de școală

      V-am povestit despre activitatea din prima zi de școală, ”Poțiune magică pentru un an fantastic”. Dacă nu știți despre ea, puteți citi AICI. M-am gândit că ar fi frumos ca elevii să primească poțiune magică și pentru acasă. Facem noi poțiunea în clasă, dar le trebuia puțină și pentru acasă. 
     Acasă se luptă singuri cu temele, proiectele și vor avea nevoie de puțină magie. De aceea am pregătit niște sticluțe foarte drăguțe cu poțiune magică. Le vor primi în prima zi de școală, după ce vom face poțiunea magică împreună. Prin magie vor apărea sticluțele pentru copii.
 


     Sticluțele au și instrucțiuni de utilizare: Se folosește împotriva monștrilor ”Nu vreau!”, ”Nu știu!”, ”Nu pot”, ”N-am chef!”.
     Voi citi cu elevii instrucțiunile și le voi cere părerea despre ele. Vom concluziona că este normal să avem momente când nu putem, nu vrem, nu știm, dar este important să ne adunăm puterile, să fim perseverenți, să reușim. Sticluța trebuie să le aducă aminte de puterea din ei, să-i motiveze să nu abandoneze când le este greu.
     Am găsit la Kik aceste sticluțe drăguțe. Au deja în ele confetti sclipitor, de toate formele și culorile. Eu am făcut doar eticheta și instrucțiunile. Instrucțiunile le-am pliat ca pe evantai, le-am introdus o ață cu acul, apoi am legat ața de gâtul sticlei. A fost destul de migălos. Sunt așa de mici toate!


Descarcă etichetele și instrucțiunile de aici.

 Am prins cărticica instrucțiunilor cu un cleștișor. Avea tendința să se desfacă. O las așa câteva zile, să se prindă bine.

Mult succes!
Ilona

Comentarii

Trimiteți un comentariu