Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Sticluța cu poțiune magică - surprize pentru prima zi de scoala

 

Sticluțe cu poțiune magică - surprize pentru prima zi de școală

      V-am povestit despre activitatea din prima zi de școală, ”Poțiune magică pentru un an fantastic”. Dacă nu știți despre ea, puteți citi AICI. M-am gândit că ar fi frumos ca elevii să primească poțiune magică și pentru acasă. Facem noi poțiunea în clasă, dar le trebuia puțină și pentru acasă. 
     Acasă se luptă singuri cu temele, proiectele și vor avea nevoie de puțină magie. De aceea am pregătit niște sticluțe foarte drăguțe cu poțiune magică. Le vor primi în prima zi de școală, după ce vom face poțiunea magică împreună. Prin magie vor apărea sticluțele pentru copii.
 


     Sticluțele au și instrucțiuni de utilizare: Se folosește împotriva monștrilor ”Nu vreau!”, ”Nu știu!”, ”Nu pot”, ”N-am chef!”.
     Voi citi cu elevii instrucțiunile și le voi cere părerea despre ele. Vom concluziona că este normal să avem momente când nu putem, nu vrem, nu știm, dar este important să ne adunăm puterile, să fim perseverenți, să reușim. Sticluța trebuie să le aducă aminte de puterea din ei, să-i motiveze să nu abandoneze când le este greu.
     Am găsit la Kik aceste sticluțe drăguțe. Au deja în ele confetti sclipitor, de toate formele și culorile. Eu am făcut doar eticheta și instrucțiunile. Instrucțiunile le-am pliat ca pe evantai, le-am introdus o ață cu acul, apoi am legat ața de gâtul sticlei. A fost destul de migălos. Sunt așa de mici toate!


Descarcă etichetele și instrucțiunile de aici.

 Am prins cărticica instrucțiunilor cu un cleștișor. Avea tendința să se desfacă. O las așa câteva zile, să se prindă bine.

Mult succes!
Ilona

Comentarii