Citim cu wordart - literele L si S

    Fișe interactive de citire pentru literele L și S    La rugămintea unei colege, le-am realizat pentru clasa pregătitoare. Ordinea literelor este de la auxiliarul Editurii Sinapsis. Le adaug și pe acestea la colecția fișelor animate WORDART. Copiii mei au fost încântați de ele.       Link spre fișa interactivă aici:  liliac                                                        stea     Spor și succes vă doresc!

Magia din clasa noastră - activitate pentru prima zi de scoala

     Vă propun o activitate care se poate desfășura în prima zi de școală. 
     Activitatea pornește de la o poveste în care învățătoarea devine vrăjitoarea cea bună.(cred că e suficientă  o pălărie ascuțită). Ea dorește să facă o licoare magică, o poțiune care îi va ajuta să aibă un an școlar fantastic, magic. 
     Copiii trebuie să o ajute cu ingredientele necesare. Fiecare  are pe bancă o steluță cu un ingredient special. Trebuie să ducă ingredientul la ceaunul afișat pe tablă și să citească numele ingredientului. 
     Se discută cu toată clasa despre ingredient - înțelesul cuvântului și necesitatea lui în prepararea licorii. Dacă este un ingredient potrivit, se lipește pe/deasupra ceaunului. Dacă nu, se aruncă în foc. Eu am ales doar ingrediente bune, pentru că vreau ca toți copiii să fie mândri că au participat la prepararea poțiunii.

Descarcă materialele:

 poțiune arhiva RAR
Mult succes!

Update: Găsești AICI o postare despre sticluțele cu poțiune magică, surprize pentru copii în prima zi de școală.

            Ilona
 

Comentarii