Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Magia din clasa noastră - activitate pentru prima zi de scoala

     Vă propun o activitate care se poate desfășura în prima zi de școală. 
     Activitatea pornește de la o poveste în care învățătoarea devine vrăjitoarea cea bună.(cred că e suficientă  o pălărie ascuțită). Ea dorește să facă o licoare magică, o poțiune care îi va ajuta să aibă un an școlar fantastic, magic. 
     Copiii trebuie să o ajute cu ingredientele necesare. Fiecare  are pe bancă o steluță cu un ingredient special. Trebuie să ducă ingredientul la ceaunul afișat pe tablă și să citească numele ingredientului. 
     Se discută cu toată clasa despre ingredient - înțelesul cuvântului și necesitatea lui în prepararea licorii. Dacă este un ingredient potrivit, se lipește pe/deasupra ceaunului. Dacă nu, se aruncă în foc. Eu am ales doar ingrediente bune, pentru că vreau ca toți copiii să fie mândri că au participat la prepararea poțiunii.

Descarcă materialele:

 poțiune arhiva RAR
Mult succes!

Update: Găsești AICI o postare despre sticluțele cu poțiune magică, surprize pentru copii în prima zi de școală.

            Ilona
 

Comentarii