Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Capsula timpului - sfârșit de clasa a IV-a

 

     Astăzi am ”inspectat” grădina cu flori. Lalelele, narcisele, zambilele, tamarisul sunt o frumusețe! Dar eu aștept margaretele, sunt preferatele mele. Si-au ridicat lujerul și boboceii au prins contur. Vor fi minunate! 
    Gândul mi-a zburat la activitatea de anul trecut, CAPSULA TIMPULUI. Nu am mai apucat să o să o aduc în jurnal, dar vă povestesc acum.  La sfârșitul clasei a IV-a, copiii și-au așternut dorințele, aspirațiile, gândurile, simțirile pe o coală albă. \Si-au scris o scrisoare pentru viitor. Au decorat-o cum s-au priceput, au împăturit-o cu grijă, și-au scris numele și au pus-o la păstrare în capsula timpului. Am hotărât împreună, să îngropăm capsula și să marcăm locul, plantând margarete.

     O vom aduce la lumină când vor fi în clasa a VIII-a. Un an a trecut, mai sunt 3. Timpul zboară...
     A fost o activitate încărcată de emoție, frumos și ochi visători de copii.
     Succes, dragilor și nu uitați să visați!

Ce activități am mai făcut la sfârșitul clasei a IV-a? Găsiți aici EU... în ochii colegilor
și aici surprize pregătite pentru premiere.

Spor și inspirație!
               Ilona

Comentarii