Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Capsula timpului - sfârșit de clasa a IV-a

 

     Astăzi am ”inspectat” grădina cu flori. Lalelele, narcisele, zambilele, tamarisul sunt o frumusețe! Dar eu aștept margaretele, sunt preferatele mele. Si-au ridicat lujerul și boboceii au prins contur. Vor fi minunate! 
    Gândul mi-a zburat la activitatea de anul trecut, CAPSULA TIMPULUI. Nu am mai apucat să o să o aduc în jurnal, dar vă povestesc acum.  La sfârșitul clasei a IV-a, copiii și-au așternut dorințele, aspirațiile, gândurile, simțirile pe o coală albă. \Si-au scris o scrisoare pentru viitor. Au decorat-o cum s-au priceput, au împăturit-o cu grijă, și-au scris numele și au pus-o la păstrare în capsula timpului. Am hotărât împreună, să îngropăm capsula și să marcăm locul, plantând margarete.

     O vom aduce la lumină când vor fi în clasa a VIII-a. Un an a trecut, mai sunt 3. Timpul zboară...
     A fost o activitate încărcată de emoție, frumos și ochi visători de copii.
     Succes, dragilor și nu uitați să visați!

Ce activități am mai făcut la sfârșitul clasei a IV-a? Găsiți aici EU... în ochii colegilor
și aici surprize pregătite pentru premiere.

Spor și inspirație!
               Ilona

Comentarii