Citim cu wordart - literele L si S

    Fișe interactive de citire pentru literele L și S    La rugămintea unei colege, le-am realizat pentru clasa pregătitoare. Ordinea literelor este de la auxiliarul Editurii Sinapsis. Le adaug și pe acestea la colecția fișelor animate WORDART. Copiii mei au fost încântați de ele.       Link spre fișa interactivă aici:  liliac                                                        stea     Spor și succes vă doresc!

”Eu...în ochii colegilor”

 Poster

    Vă propun o activitate potrivită pentru sfârșitul anului școlar- un proiect prin care fiecare copil să simtă aprecierea colegilor.
    Am început prin citirea cărții ”Coronița”, de la editura Signatura, o carte delicată, care îi ajută pe copii să înțeleagă că fiecare este special.

     Un exercițiu de empatie și apreciere a celui care merită să fie respectat pentru ceea ce este – COPILUL.

O carte despre capacitatea de iubire, analiză și dăruire a copilor, despre modul în care copilul își dorește să fie văzut de adulții din preajma sa. O carte despre puterea adulților de a observa și a înțelege copilul. O carte despre modul în care adultul e nevoie să abordeze educația pentru a crește copii echilibrați și iubitori.

Fiecare copil este unic și învață în felul său. Haideți să-l iubim și să-l apreciem pentru ceea ce este. (descrierea cărții la editură)

  Găsești cartea, la un preț foarte bun acum, aici https://www.signatura.ro/carti/coronita/
       Am căutat copiii din clasă care se potriveau fiecărei ”coronițe”, am discutat despre calitățile fiecăruia dintre ei.
      Pasul 2 Fiecare copil a scris pentru fiecare coleg un bilețel special, colorat, spunând de ce îl apreciază.
        Am colectat bilețelele separat, în punguțe.
        Pasul 3 Copiii și-au personalizat numele, apoi au primit punguța cu bilețele și au realizat posterul pe carton colorat A3. (Mulțumesc, Sorina Iacob, pentru inspirație!)
A fost o activitate de suflet, foarte apreciată de copii.
Aici poți vedea și
 ”Eu...în ochii doamnei învățătoare.”-surpriza pentru sfârșit de an școlar.


Comentarii