SCOALA ALTFEL ...iarna

 SCOALA ALTFEL 18-22 decembrie 2023   Vom avea școala altfel în ultima săptămână a modulului 3. Am gândit un plan simplu, cu activități care se pot desfășura în sala de clasă, cu minimum de materiale. Activitățile se concentrează pe sărbătorirea Crăciunului, recunoștință, fapte bune și iarnă. Planul este convertit în pdf, linkurile sunt active. Iată planul: Pentru detalieri pe zile și linkuri necesare, descărcati planul de  AICI.   Mult succes!

SUBSTANTIVUL-LAPBOOK


LapbookVom începe studierea părţilor de vorbire şi mi-am propus să realizăm câte un lapbook vesel pentru fiecare. Astfel vom sintetiza într-un mod plăcut tot ceea ce vom învăţa. 

Iată cum l-am gândit pentru substantiv

 


        Se închide ca o mapă. Am lipit două cartoane colorate A4, unul întreg şi celălalt tăiat în două pe lungime. Am lipit ca la un dosar şi am aplicat o bandă cu titlul lapbook-ului şi o bandă orizontală care închide mapa.


 Am pus două extensii trapezoidale sus şi jos.


 Copiii vor scrie şi vor desena  substantive conform cerinţelor.


 Minicărticele cu explicaţii despre numărul, felul, genul substantivelor, reguli , vor completa şi cu exemple. Cărticelele se fac uşor. Se decupează formele având grijă ca 2 câte 2 să rămână legate(nu decupăm o mică porţiune), apoi se capsează.

 Jetoane pentru jocuri.
Pe spate am lipit plicuri pentru jocuri.


Sper să le placă prichindeilor şi să le fie mai uşor să înţeleagă şi să reţină noile informaţii.

Dacă vreţi să realizaţi un lapbook pentru substantiv, aveti aici toate materialele. Aici găseşti şi jocuri pentru substantiv.

Jocuri 1

Jocuri 2

Comentarii

Trimiteți un comentariu