Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

SUBSTANTIVUL-LAPBOOK


LapbookVom începe studierea părţilor de vorbire şi mi-am propus să realizăm câte un lapbook vesel pentru fiecare. Astfel vom sintetiza într-un mod plăcut tot ceea ce vom învăţa. 

Iată cum l-am gândit pentru substantiv

 


        Se închide ca o mapă. Am lipit două cartoane colorate A4, unul întreg şi celălalt tăiat în două pe lungime. Am lipit ca la un dosar şi am aplicat o bandă cu titlul lapbook-ului şi o bandă orizontală care închide mapa.


 Am pus două extensii trapezoidale sus şi jos.


 Copiii vor scrie şi vor desena  substantive conform cerinţelor.


 Minicărticele cu explicaţii despre numărul, felul, genul substantivelor, reguli , vor completa şi cu exemple. Cărticelele se fac uşor. Se decupează formele având grijă ca 2 câte 2 să rămână legate(nu decupăm o mică porţiune), apoi se capsează.

 Jetoane pentru jocuri.
Pe spate am lipit plicuri pentru jocuri.


Sper să le placă prichindeilor şi să le fie mai uşor să înţeleagă şi să reţină noile informaţii.

Dacă vreţi să realizaţi un lapbook pentru substantiv, aveti aici toate materialele. Aici găseşti şi jocuri pentru substantiv.

Jocuri 1

Jocuri 2

Comentarii