Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

SUBSTANTIVUL-LAPBOOK


LapbookVom începe studierea părţilor de vorbire şi mi-am propus să realizăm câte un lapbook vesel pentru fiecare. Astfel vom sintetiza într-un mod plăcut tot ceea ce vom învăţa. 

Iată cum l-am gândit pentru substantiv

 


        Se închide ca o mapă. Am lipit două cartoane colorate A4, unul întreg şi celălalt tăiat în două pe lungime. Am lipit ca la un dosar şi am aplicat o bandă cu titlul lapbook-ului şi o bandă orizontală care închide mapa.


 Am pus două extensii trapezoidale sus şi jos.


 Copiii vor scrie şi vor desena  substantive conform cerinţelor.


 Minicărticele cu explicaţii despre numărul, felul, genul substantivelor, reguli , vor completa şi cu exemple. Cărticelele se fac uşor. Se decupează formele având grijă ca 2 câte 2 să rămână legate(nu decupăm o mică porţiune), apoi se capsează.

 Jetoane pentru jocuri.
Pe spate am lipit plicuri pentru jocuri.


Sper să le placă prichindeilor şi să le fie mai uşor să înţeleagă şi să reţină noile informaţii.

Dacă vreţi să realizaţi un lapbook pentru substantiv, aveti aici toate materialele. Aici găseşti şi jocuri pentru substantiv.

Jocuri 1

Jocuri 2

Comentarii

Trimiteți un comentariu