Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

FIȘĂ DE CITIRE A-T

 Să citim!

       Am învățat literele A, M, U, I, N, E, R, C, O. Vom învăța litera T mâine. Am pregătit câteva fișe pentru exersarea citirii. Avem și caiet de lectură de la Sinapsis, dar am simțit că este nevoie de mai mult.

    Fișele conțin cuvinte formate din 1,2,3 și 4 silabe, propoziții, imagini de pus în corespondență cu propoziția sau cuvântul corespunzător. 

    Copiii mei lucrează cu plăcere pe astfel de fișe. Citim împreună, citesc singuri, apoi îi provoc să citească unui coleg câte o coloană, colegul continuă altă coloană, citim selectiv-al 3-lea cuvânt din a 2-a coloană, de exemplu, facem citire amuzantă - citim ca piticii, șoriceii, uriașii sau ca orice ne vine în minte atunci. Stăm pe o fișă 2,3 ore. 

Sper să vă fie de folos materialul.

Descarcă fișa de citire

Joc pentru exersarea citirii-

WORDWALL


Mult succes și multă inspirație vă doresc!

Comentarii