Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Cartea cu Apolodor - Clubul de lectura

 

Cartea cu Apolodor, de Gelu Naum
Clubul de lectură 
Cartea lunii ianuarie 


Prima carte din anul 2024 este "Cartea cu Apolodor" scrisă de Gelu Naum. Am ales cartea pentru că la comunicare studiem un fragment, iar la științe am învățat în această unitate despre Polul Sud și Polul Nord. Am studiat și o cărticică despre Emil Racoviță,

iar  în noiembrie am citit "Pinguinii domnului Popper", găsiti AICI ce activități și proiecte am realizat.
Proiectul pentru această carte a constat în realizarea unui poster cu planiglobul și marcarea locurilor prin care a ajuns Apolodor.
Copiii au lucrat în echipă, si-au adnotat cartea cu notițe adezive în timpul cititului, apoi au realizat "Călătoria lui Apolodor".


Alte resurse despre Apolodor sau pinguini:


puzzle cu Apolodor;

Comentarii