Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Înmulțiri de toamnă - decor

   

    Tema pe care mi-am ales-o pentru începutul acestui an școlar este TOAMNA. Am început să construiesc în jurul ei surprize pentru copii, activități pentru primele zile de școală și câteva elemente pentru decor.

     De aici și ideea ÎNMULȚIRILOR DE TOAMNĂ. Am construit un element de decor cu parfum de toamnă. Am înșiruit fructe, frunze, legume și le-am legat de o crenguță.


Pe ele am scris rezultatele din tabla înmulțirii.

Este un element colorat care aduce veselie în clasă, dar va fi și folositor. Îmi propun să numărăm des cu pas dat, vreau ca elevii să fie pregătiți pentru înmulțire.

   Realizarea este ieftină și ușoară:

😊Se printează pe coli colorate. (pe o coală ies doar 4 elemente)

😊Se îndoaie pe liniile punctate.

😊Se decupează multiplu.

😊Se scriu rezultatele.

😊Se lipesc sau capsează elementele.

😊Se leagă de crenguță fiecare șir de elemente.

Descarcă materialul de AICI.

   Spor la treabă și mult succes în noul an școlar!

                                  Ilona



Comentarii