Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Adunarea si scaderea cu trecere peste ordin, 0-20 - joc Eu am/ Cine are?


Adunarea și scăderea cu trecere peste ordin
”Eu am .../ Cine are...?”
Jocuri pentru consolidarea calculelor până la 20

       Suntem la adunarea și scăderea până la 100. Am realizat jocurile pentru a exersa calculele până la 20. E nevoie de mult exercițiu până la 20, pentru a fi mai bine cu numere mai mari. Copiii au înțeles algoritmul de calcul, dar pentru a fi mai rapizi, exersăm mereu.
      Jocurile conțin între 24 și 26 de cartonașe, pentru că rezultatele se repetă, este indicat ca ultimul cartonaș, cel cu STOP!, să îl tineți dv. Dacă îl are un copil, poate întrerupe jocul prea devreme și nu apucă toți copiii să participe.


 

Comentarii