Romania mea - carte despre tara noastra

ROMÂNIA MEA - CARTE DESPRE ȚARA NOASTRĂ       O carte care poate fi realizată în preajma Zilei României. Este un proiect potrivit școlarilor mai măricei, clasele a III-a - a IV-a. Paginile trebuie completate cu informații despre România, pot fi decorate cu cele trei culori ale drapelului nostru, apoi decupate pe conturul hărții. Cotorul poate fi lipit sau perforat și legat cu un șnur tricolor.     Este o idee mai veche, când România a împlinit 100 de ani, am realizat cu 100 de elevi din ciclul primar, o carte cu 100 de pagini despre România. Am expus paginile pe holul școlii, copiii au fost mândri de munca lor, expoziția a fost foarte apreciată. Am refăcut cartea, are mai puține pagini și sintetizează câteva idei de atunci.  Găsiți cartea  aici.   Iată câteva pagini:  

Litera T - jocuri sunete, silabe- Trenul cu sunete/ Tricouri întinse la soare

Trenul sunetelor- Sunetul ”t”

    Un exercițiu pentru depistarea sunetului ”t” în cuvinte. Materialul conține jetoane cu imagini care conțin sunetul ”t” și un tren care are vagoane pentru cele 3 poziții ale sunetului ”t”. Locomotiva și vagoanele sunt și blockposter din 4 coli, poate vă doriți un tren mare. Cel mai simplu ar fi să îl desenați pe tablă.

   Descarcă materialele:

   Jocul poate avea și alte reguli: Câte sunete ”t” sunt în denumirile imaginilor (1 sau 2), realizarea schemei grafice pentru anumite denumiri, câte silabe au cuvintele, introducerea cuvintelor în enunțuri.

   

  O altă variantă a jocului - Tricouri întinse la soare

    Materialul conține jetoane sub formă de tricou, pe fiecare este o imagine a cărei denumire îl conține pe ”t”. Regulile jocului pot fi cele de mai sus. Se desenează pe tablă 3 sfori sau mai atractiv ar fi să lipiți 3 sfori pe tablă și tricourile să fie prinse cu clești mici de rufe.
Sunt 2 mărimi de tricouri. In funcție de câte coli colorate doriți să folosiți, printați materialul dorit.
    

Descarcă materialele:

              Cam așa ar arăta tricourile pe sfoară. (Imaginea este de la un joc despre numerație.)          Mult succes!
                        Ilona


 

Comentarii