Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Litera T - jocuri sunete, silabe- Trenul cu sunete/ Tricouri întinse la soare

Trenul sunetelor- Sunetul ”t”

    Un exercițiu pentru depistarea sunetului ”t” în cuvinte. Materialul conține jetoane cu imagini care conțin sunetul ”t” și un tren care are vagoane pentru cele 3 poziții ale sunetului ”t”. Locomotiva și vagoanele sunt și blockposter din 4 coli, poate vă doriți un tren mare. Cel mai simplu ar fi să îl desenați pe tablă.

   Descarcă materialele:

   Jocul poate avea și alte reguli: Câte sunete ”t” sunt în denumirile imaginilor (1 sau 2), realizarea schemei grafice pentru anumite denumiri, câte silabe au cuvintele, introducerea cuvintelor în enunțuri.

   

  O altă variantă a jocului - Tricouri întinse la soare

    Materialul conține jetoane sub formă de tricou, pe fiecare este o imagine a cărei denumire îl conține pe ”t”. Regulile jocului pot fi cele de mai sus. Se desenează pe tablă 3 sfori sau mai atractiv ar fi să lipiți 3 sfori pe tablă și tricourile să fie prinse cu clești mici de rufe.
Sunt 2 mărimi de tricouri. In funcție de câte coli colorate doriți să folosiți, printați materialul dorit.
    

Descarcă materialele:

              Cam așa ar arăta tricourile pe sfoară. (Imaginea este de la un joc despre numerație.)



          Mult succes!
                        Ilona


 

Comentarii