Inmultire-tabla inmultirii-fise-jocuri-înmulțire clasa a II-a

 TABLA ÎNMULȚIRII Inmultirea numerelor naturale 0-100 Exerciții înmultire. Jocuri inmultire. Fișe de lucru inmultire Pentru consolidarea înmulțirii am realiat câteva materiale. Acestea pot fi descărcate accesând link-ul de la sfârșitul postării. 😊fișe de lucru pentru înțelegerea înmultirii   😊Exersarea înmulțirii - după codul culorilor 😊Exersarea înmultirii și a limbajului matematic- pliante cu inmultirea 😊motivarea elevilor pentru învățare - pașaportul înmulțirii  Mai multe despre pasaport aici: https://www.aventurilascoala.ro/2019/08/tinutul-vrajit-al-inmultirii-si.html 😊jocuri cu tabla inmultirii       Găsești fișele, jocurile, pasaportul, etc aici:  inmultire-fise-jocuri  -descarca 😊Alte idei despre înmultire:  joc-eu am-cine are bradul impodobit-clasa a III-a joc-ghiceste cine sunt decor-inmultiri de toamna joc-trenuletul matematic      Noi jucăm și ”Autobuzul”, ”Lovește musca”, ”Scărița”, ”Spune primul!-cu zaruri sau carti de joc”. Cand o să am timp, voi explica despre fiec

Litera T - jocuri sunete, silabe- Trenul cu sunete/ Tricouri întinse la soare

Trenul sunetelor- Sunetul ”t”

    Un exercițiu pentru depistarea sunetului ”t” în cuvinte. Materialul conține jetoane cu imagini care conțin sunetul ”t” și un tren care are vagoane pentru cele 3 poziții ale sunetului ”t”. Locomotiva și vagoanele sunt și blockposter din 4 coli, poate vă doriți un tren mare. Cel mai simplu ar fi să îl desenați pe tablă.

   Descarcă materialele:

   Jocul poate avea și alte reguli: Câte sunete ”t” sunt în denumirile imaginilor (1 sau 2), realizarea schemei grafice pentru anumite denumiri, câte silabe au cuvintele, introducerea cuvintelor în enunțuri.

   

  O altă variantă a jocului - Tricouri întinse la soare

    Materialul conține jetoane sub formă de tricou, pe fiecare este o imagine a cărei denumire îl conține pe ”t”. Regulile jocului pot fi cele de mai sus. Se desenează pe tablă 3 sfori sau mai atractiv ar fi să lipiți 3 sfori pe tablă și tricourile să fie prinse cu clești mici de rufe.
Sunt 2 mărimi de tricouri. In funcție de câte coli colorate doriți să folosiți, printați materialul dorit.
    

Descarcă materialele:

              Cam așa ar arăta tricourile pe sfoară. (Imaginea este de la un joc despre numerație.)          Mult succes!
                        Ilona


 

Comentarii