Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Litera N - idei, activitati

 


Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera N. 

coroniță- Literele n, N și imagini 

bratara - Literele N ,n și imagini

fișă discriminare - fisa discriminare literele n,m,u

fișă literă- fișă de lipit în caiete, litera N cu imagini de colorat.

Lucrări drăguțe - 

nor șablon inspirație de aici

N de la noapte

n de la ninja

N de la numere

N de la Nemo

N de la narval

😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu N. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol.

😊Folosiți ca material concret nasturi sau nuci. Pentru matematică, pentru conturarea literelor, cifrelor.😊Faceți un colaj cu nasturi-”Baloane în zbor”-nasturii sunt baloanele care zboară printre nori, nacelele pot fi lipite sau desenate. Noi am făcut anul trecut și ne-a plăcut.



😊Jucați ”Nuculița”. Se așază căteva nuci în linie, se stabilește distanța de la care se aruncă, fiecare copil aruncă câte o nucă spre linia formată. Dacă nimerește câștigă nucile care s-au mișcat.

😊Sau jucați ”Ținta”- Noi am făcut dintr-o cutie pe care am pictat o veveriță. Copiii au aruncat nuci pentru a strânge provizii pentru veveriță.


😊Gustați litera N - mâncați nuci, nectarine,

😊Jucați ”Nasul meu simte miros de...” Aveți nevoie de diferite lucruri care au miros mai puternic: pătrunjel, oțet, ceapă, usturoi, parfum/săpun, castravete, ceară de albine. Copiii legați la ochi miros și spun ce cred că este.

😊Experiment- Ploaia cu nor din spumă de ras- Materiale necesare-un pahar/borcan transparent, cerneală sau colorant alimentar, pipetă sau seringă(fără ac!), spumă de ras.

Se pune apă 3/4 în pahar, peste apă se pune un strat grosuț de spumă de ras. Cu pipeta se pun picături colorate. Acestea vor străbate ușor, ușor ”norul”, apoi se vor risipi ca niște stropi prin apă.

experimentul aici

😊Experiment - Norul din borcan- Materiale necesare: un borcan transparent cu capac, gheață, apă fierbinte, fixativ .

Se pune apa fierbinte în borcan, se rotește borcanul puțin înclinat astfel încât să se încâlzească și pereții borcanului, se așază capacul cu spatele în jos pe borcan, se pun cuburi de gheață pe capac. Se urmărește condensarea vaporilor de apă, se ridică rapid capacul și se pulverizează puțin fixativ, se acoporă iar. se urmărește cum se formează norul, se ia capacul și se observă cum norul se ridică și se risipește.

experimentul aici

😊Cântați despre N - Cântați la orele de muzică, dar și în momentele de relaxare sau când observați că elevilor le-a scăzut atenția, au obosit. Faceți mișcări pe muzică. Iată câteva exemple de cântece:

Numărătoarea

Noul an de scoala

😊Neapărat ascultați-l pe Gheorghe Zamfir, copiii vor fi vrăjiți de nai. concert  ciocârlia

😊Citiți despre N:

Povestea a doi pui de tigru, numiți Ninigra si Aligru, de Nina Cassian Teatru radiofonic     Audiție

Povestea lui Nter  ”O poveste cu tâlc despre capcanele tehnologiei și despre nevoia continuă a omului de a se întoarce la carte!

Negustorul de fericire  ”O carte fără vârstă, cu o temă universală. O carte de răsfoit, de admirat și de citit iar și iar.  Negustorul de fericire” poate fi un îndemn delicat la a fi fericit, la a învăța să ne bucurăm de fiecare detaliu pe care ni-l oferă viața, în frumusețea ei, zi de zi. Toate acestea în timp ce ne rămânem fideli nouă înșine, în căutarea sensului personal.

Povestea nucii lăudăroase

Norișorul roz, Cristina Donovici - 

💙Admirați și lăsați-vă inspirați de picturile lui Nicolae Grigorescu.

😊Tutorial pentru pictură cu nori. aici

😊Faceți un proiect despre nori sau despre narvali. nori  

😊Nu uitați de explore.org - Iată o filmare cu o nevăstuică. aici

😊Alfabetul jucăuș litera N

Câteva momente din ceea ce am făcut anul trecut la litera N găsiți aici.

Mult succes!

 Ilona

Comentarii

Trimiteți un comentariu