Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Mesaj secret pentru tablă - o activitate pentru prima zi de scoala


Mesaj secret pentru tablă 
Poate fi o activitate pentru prima zi de școală sau, pe același principiu, pentru orice activitate vă doriți. Al doilea mesaj din material poate fi folosit la o oră de dezvoltare personală sau, în prima săptămână de școală, când discutăm despre obiectivele noastre pentru anul în curs.




 Ce presupune activitatea?

Un tabel mare afișat pe tablă. Poate fi făcut cu creta sau pe suport de hârtie. 

Copiii primesc câte un cartonaș colorat. Pe o parte este scrisă o literă din mesaj, pe cealaltă parte coordonatele literei din tabel.

De ex-prima literă din mesaj: M-pe o parte, A3 pe spatele cartonașului

                                                         a doua literă: U , pe spate-A4

Copiii vin la tablă și așază cartonașul ( cu lipici sau magnet autoadeziv) în locul potrivit. Astfel mesajul va fi descoperit și copiii vor fi încântați că au contribuit.

Descarcă mesajul.

Tabelul e format din două părți. Nu am cont premium pe blockposter și nu pot face decât anumite mărimi.

Tabel pentru primul mesaj:

tabel partea 1

tabel partea 2

Tabel pentru al doilea mesaj (3 părți)

tabel2 partea 1

tabel2 partea 2

tabel2 partea 3

Foarte ușor ar fi să faceți tabelul cu creta/markerul pe tablă.

Inspirația pentru această idee vine de la dna Piroș 💗. M-am gândit la idee când am văzut activitatea  cu puzzle pentru prima zi de scoala . Găsiți activitatea aici.

Spor și succes!

Ilona





Comentarii