Romania mea - carte despre tara noastra

ROMÂNIA MEA - CARTE DESPRE ȚARA NOASTRĂ       O carte care poate fi realizată în preajma Zilei României. Este un proiect potrivit școlarilor mai măricei, clasele a III-a - a IV-a. Paginile trebuie completate cu informații despre România, pot fi decorate cu cele trei culori ale drapelului nostru, apoi decupate pe conturul hărții. Cotorul poate fi lipit sau perforat și legat cu un șnur tricolor.     Este o idee mai veche, când România a împlinit 100 de ani, am realizat cu 100 de elevi din ciclul primar, o carte cu 100 de pagini despre România. Am expus paginile pe holul școlii, copiii au fost mândri de munca lor, expoziția a fost foarte apreciată. Am refăcut cartea, are mai puține pagini și sintetizează câteva idei de atunci.  Găsiți cartea  aici.   Iată câteva pagini:  

Coronița toamnei - AVAP
CORONIȚA TOAMNEI - două idei foarte simple și drăguțe.

Primul model-materiale: 2 fâșii de carton colorat, frunze, lipici. 


Pe fâșiile de carton se lipesc frunzele cu vârful în sus, apoi se lipesc fâșiile între ele și gata.Modelul 2 - carton/coală albă, foarfece, lipici, creioane colorate.


Se printează modelul, se colorează Rumenel și prietenii lui, se decupează coronița, se îmbină fâșiile, se lipesc sau se colorează, se decupează fructele (modelul cu fructele mai mari), se lipesc pe fâșii, se îmbină fâșiile, se lipesc. 


Descarcă coronița
 

Pentru AVAP las aici mai multe link-uri către lucrări ușoare și frumoase de pe krokotak. Dacă dați click pe imagine, se afișează modelul de printat.

măr și viermișor

măr 3D

pară 3D

fructe

toamnă tablou

ghirlandă din frunze

Mult succes!

Ilona

Comentarii