Litera B - Buburuze buclucașe - joc poziția sunetului

Buburuze în bucluc  - un joc pentru depistarea sunetului ”b” și poziției lui în cuvânt.            Un joc de primăvară, copiii pot afla că și buburuza este vestitorul primăverii, alături de ghiocel și rândunică. Puteți asculta cântecelul Ghiocelul și buburuza, foarte frumos, puteți spune ghicitori despre primăvară sau alte activități legate de mica insectă.            Jocul îi provoacă pe copii să ajute cele 3 buburuze să își găsească bulinele. Pe buline sunt imagini ale căror denumiri conțin sunetul ”b”. În funcție de poziția sunetului, se alege buburuza corespunzătoare.           Documentul conține buburuze pe foi A4 și buline mai mici-merg foarte bine pentru a fi rezolvate în echipă și buburuze poster pe 2 foi A4 și buline mai mari.           Dacă vreți să ajutați buburuzele, puteți descărca documentele de aici:       buburuza mare 1             buburuza mare 2       buburuza mare 3       buline mari 1       buline mari 2       buburuza mică 1       buburuza mica 2       buburuza

Coronița toamnei - AVAP
CORONIȚA TOAMNEI - două idei foarte simple și drăguțe.

Primul model-materiale: 2 fâșii de carton colorat, frunze, lipici. 


Pe fâșiile de carton se lipesc frunzele cu vârful în sus, apoi se lipesc fâșiile între ele și gata.Modelul 2 - carton/coală albă, foarfece, lipici, creioane colorate.


Se printează modelul, se colorează Rumenel și prietenii lui, se decupează coronița, se îmbină fâșiile, se lipesc sau se colorează, se decupează fructele (modelul cu fructele mai mari), se lipesc pe fâșii, se îmbină fâșiile, se lipesc. 


Descarcă coronița
 

Pentru AVAP las aici mai multe link-uri către lucrări ușoare și frumoase de pe krokotak. Dacă dați click pe imagine, se afișează modelul de printat.

măr și viermișor

măr 3D

pară 3D

fructe

toamnă tablou

ghirlandă din frunze

Mult succes!

Ilona

Comentarii