Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Stegulețe pentru prima zi de școală

 

Surprize pentru copii - prima zi de scoală

      Fiecare elev găsește pe băncuță o surpriză de la învățător. Un steguleț colorat, cu un mesaj care îi amintește că a crescut, că pășește într-o nouă clasă, îl va bucura. Va flutura cu voioșie stegulețul, arătându-le tuturor că este elev. 
     Stegulețele se fac foarte ușor: Se printează modelul de steguleț ales, se decupează, se îndoaie și se lipește pe o frigăruie mai lungă sau pe un pai de suc. 
     Materialul cuprinde mai multe forme și mărimi de stegulețe.

Descarcă stegulețele de aici

     Dacă vrei coronițe cu mesajul ”Sunt elev în ....!”, găsești aici.

     Să aveți spor! 
               Ilona

Comentarii

Trimiteți un comentariu