Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

PANOUL DE LECTURĂ - VRAJA CĂRȚILOR - decor


Panoul de lectură 

     În funcție de tema pe care o aleg pentru anul în curs, realizez și decorul.  Anul acesta suntem mici vrăjitori și voi încerca să-i ajut să descopere cărțile. Am început din clasa pregătitoare și vom continua până în clasa a IV-a ”lupta” aceasta. Panoul de lectură ne ajută să ținem o evidență-cine ce a citit și cât- la anumite intervale se contabilizează și copiii sunt premiați.
    Pentru acest an școlar am pregătit câte o măturică, pentru fiecare copil. Vom afișa ca în imagine măturile pe panou, pe firul lung vom lipi etichete cu numele cărților citite și numărul de pagini. Le voi povesti că mătura, ca să zboare cât mai sus și mai departe, are nevoie de combustibil. Combustibilul necesar pentru măturile școlarilor-vrăjitori este cititul. 


    Am povestit cum am realizat măturicile aici.

    Titlul panoului îl găsești aici.

     Am pus hârtie creponată pe un panou de polistiren și am prins măturicile cu bolduri, sunt mai lungi și intră destul de ușor în bețișoare.  Trebuie apăsat cu ceva tare, eu am folosit mânerul de la foarfecă. Cred că merg și piunezele cu picioruș.

Mult succes!
IlonaComentarii