Citim cu wordart - literele L si S

    Fișe interactive de citire pentru literele L și S    La rugămintea unei colege, le-am realizat pentru clasa pregătitoare. Ordinea literelor este de la auxiliarul Editurii Sinapsis. Le adaug și pe acestea la colecția fișelor animate WORDART. Copiii mei au fost încântați de ele.       Link spre fișa interactivă aici:  liliac                                                        stea     Spor și succes vă doresc!

Mesaj codificat pentru prima zi de școală (2)

     


Pentru clasele a III-a și a IV-a - surpriză pentru prima zi de școală

       Materialul conține un mesaj codificat cu CODUL MORSE. Cred că va fi o provocare interesantă și nu foarte ușoară. Copiii curioși sigur vor căuta informații despre acest cod. 

     Puteți plusa cu o temă, în prima săptămână, să scrie cu acest cod un mesaj pentru cel mai bun prieten/ pentru colegul de bancă sau pentru doamna învățătoare. Mesajele pot fi expuse pentru turul galeriei. Îi puteți provoca să scrie regulile clasei cu CODUL MORSE sau orice altceva. Puteți face un joc- un copil transmite un cuvânt simplu bătând codul MORSE, ceilalți îl transcriu și descifrează cuvântul.  Eu cred că le va face plăcere o astfel de temă. 

     Pentru literele Ă și Ș am inventat eu simboluri. 

  Descarcă materialul de aici: mesaj codificat

     Mult succes!

           Ilona

Comentarii