Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Mesaj codificat pentru prima zi de școală (2)

     


Pentru clasele a III-a și a IV-a - surpriză pentru prima zi de școală

       Materialul conține un mesaj codificat cu CODUL MORSE. Cred că va fi o provocare interesantă și nu foarte ușoară. Copiii curioși sigur vor căuta informații despre acest cod. 

     Puteți plusa cu o temă, în prima săptămână, să scrie cu acest cod un mesaj pentru cel mai bun prieten/ pentru colegul de bancă sau pentru doamna învățătoare. Mesajele pot fi expuse pentru turul galeriei. Îi puteți provoca să scrie regulile clasei cu CODUL MORSE sau orice altceva. Puteți face un joc- un copil transmite un cuvânt simplu bătând codul MORSE, ceilalți îl transcriu și descifrează cuvântul.  Eu cred că le va face plăcere o astfel de temă. 

     Pentru literele Ă și Ș am inventat eu simboluri. 

  Descarcă materialul de aici: mesaj codificat

     Mult succes!

           Ilona

Comentarii