Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Mesaj codificat pentru prima zi de școală (2)

     


Pentru clasele a III-a și a IV-a - surpriză pentru prima zi de școală

       Materialul conține un mesaj codificat cu CODUL MORSE. Cred că va fi o provocare interesantă și nu foarte ușoară. Copiii curioși sigur vor căuta informații despre acest cod. 

     Puteți plusa cu o temă, în prima săptămână, să scrie cu acest cod un mesaj pentru cel mai bun prieten/ pentru colegul de bancă sau pentru doamna învățătoare. Mesajele pot fi expuse pentru turul galeriei. Îi puteți provoca să scrie regulile clasei cu CODUL MORSE sau orice altceva. Puteți face un joc- un copil transmite un cuvânt simplu bătând codul MORSE, ceilalți îl transcriu și descifrează cuvântul.  Eu cred că le va face plăcere o astfel de temă. 

     Pentru literele Ă și Ș am inventat eu simboluri. 

  Descarcă materialul de aici: mesaj codificat

     Mult succes!

           Ilona

Comentarii