Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Litera Ț - Încurcătura țestoaselor - joc T-Ț

 

     Țestoasele TITI și ȚIȚI sunt prietene bune. Țicu, un țestos năstrușnic, le-a făcut o farsă. Le-a amestecat ouăle și cele două țestoase sunt în mare încurcătură, nu știu care sunt ouăle fiecăreia. 
     Pentru a le ajuta,  dragi copii, trebuie să depistați ouăle care conțin cuvinte ce pot fi transformate în alte cuvinte, prin adăugarea virguliței la litera t. Astfel T va deveni Ț și veți sti că acelea sunt ale țestoasei ȚIȚI, ouăle care conțin cuvinte ce nu au sens dacă îl transformăm pe T în Ț, sunt ale țestoasei TITI. 
     Mult succes!

     Jocul se desfășoară la tablă. Copiii aleg un ou, citesc cuvântul, îl introduc într-o propoziție. Apoi îl citesc folosind Ț în locul lui T. Dacă noul cuvânt are sens, adaugă virgulița și îl pun în cuibul țestoasei ȚIȚI. Apoi formulează o nouă propoziție.
    Ouăle care, prin transformare, nu au sens sunt puse în cuibul lui TITI.

Fișa pentru copii 

Jocul poate fi descărcat de AICI.

Voi ce jocuri faceți la litera Ț?

Mult succes și insirație!

           Ilona


Comentarii