Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Litera Ț - Încurcătura țestoaselor - joc T-Ț

 

     Țestoasele TITI și ȚIȚI sunt prietene bune. Țicu, un țestos năstrușnic, le-a făcut o farsă. Le-a amestecat ouăle și cele două țestoase sunt în mare încurcătură, nu știu care sunt ouăle fiecăreia. 
     Pentru a le ajuta,  dragi copii, trebuie să depistați ouăle care conțin cuvinte ce pot fi transformate în alte cuvinte, prin adăugarea virguliței la litera t. Astfel T va deveni Ț și veți sti că acelea sunt ale țestoasei ȚIȚI, ouăle care conțin cuvinte ce nu au sens dacă îl transformăm pe T în Ț, sunt ale țestoasei TITI. 
     Mult succes!

     Jocul se desfășoară la tablă. Copiii aleg un ou, citesc cuvântul, îl introduc într-o propoziție. Apoi îl citesc folosind Ț în locul lui T. Dacă noul cuvânt are sens, adaugă virgulița și îl pun în cuibul țestoasei ȚIȚI. Apoi formulează o nouă propoziție.
    Ouăle care, prin transformare, nu au sens sunt puse în cuibul lui TITI.

Fișa pentru copii 

Jocul poate fi descărcat de AICI.

Voi ce jocuri faceți la litera Ț?

Mult succes și insirație!

           Ilona


Comentarii