Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Litera Î - idei, activități

 Ce activități poți face la litera Î?  


 La început nu îmi venea nicio idee, apoi am găsit mai multe decât pot face. Le las aici, sigur anul viitor, în clasa I, le voi căuta.

😊Cum să faci un TITIREZ-ÎNVÂRTECEL. Știți ce este un titirez, ne jucam și noi cu el. Vom face un concurs: ”Al cui titirez se învârtește mai mult?” Am încercat 2 variante:

1. Dintr-un dop de plastic și o scobitoare - se face o gaură în mijlocul dopului, se introduce o scobitoare și spor la învârtit! 

        

2. Din carton și o scobitoare - Se decupează un disc dintr-un carton, se decorează, apoi se înfige scobitoarea în mijloc.

        
Îmi place mai mult varianta 2.

😊 ÎMPLETITURI - să învățăm să împletim în trei - pentru că este aproape de mărțișor. se pot împleti fire roșii și albe - se obține un șnurulet. 
😊 ÎMPLETIREA părului - normal sau în spic
😊 ÎMPĂTURIREA  ÎMBRĂCĂMINTEI - chiar dacă sunt mici pot învăța cum se împăturește un tricou sau alt obiect de îmbrăcăminte - se leagă bine și de lecția de la științe.
😊 ÎNDOIREA hârtiei - ghiocel origami
😊 ÎNDOIREA  sârmei plușate - Ghiocel, trifoi sau floricele
😊 ÎNVÂRTITA - dans popular- săptămâna trecută am învățat Brașoveanca (nu ne descurcăm foarte bine, dar cu încă câteva repețiții vom fi buni) 
😊  Desen în gheață - Nu e chiar cu Î, dar ne-am jucat mult cu ÎNGHEȚATA și am zis că sunt din aceeași familie. Am pus apă în niște cutii ( cele în care sunt ambalate ciupercile), cam 2 cm și am pus-o la congelator. Vom amesteca apă, sare și culoare. Vom picura peste gheață. Am văzut pe mai multe site-uri experimentul. Este interesant.
😊 E foarte fain și pescuitul cuburilor de gheață cu fir și sare, îl păstrăm pentru altă dată.
😊 IȚELE ÎNCURCATE - un joc pe care îl jucam și noi în copilărie. 
😊 Colier pentru mama-ÎNȘIRAREA pastelor pe ață. Am făcut după același principiu și șarpele la litera Ș. Acum îi vom confecționa mamei un colier din paste. Vom colora pastele cu acuarele, le vom înșira pe ață și va ieși un colier foarte frumos.( un capăt al aței îl voi da cu lac de unghii pentru a deveni ca un ac, astfel copiii vor introduce ușor ața prin paste)

😊 ÎMPACHETAREA o vom exersa când vom pregăti cadoul pentru mame.

😊Ce citim? M-am oprit la două cărți. 

💗Prima carte-”Căutându-l pe ÎMPREUNĂ”, de la Editura Signatura 💗, am primit-o cadou de la o mămică foarte inspirată. Ii mulțumesc foarte mult! Editura Signatura are multe cărți cu mesaje puternice. Cartea ni-l prezintă pe ÎMPREUNĂ în puține cuvinte, cu ilustrații sugestive. Ea poate declanșa o discuție despre vremurile pe care le trăim astăzi, despre solidaritate, despre cât de puternic este ÎMPREUNĂ.

 
În cuvinte foarte puține, cu ilustrații sugestive, ne este prezentat Împreună.
”Împreună nu este doar un cuvânt. Este o persoană căreia i se alătură o altă persoană și încă una până când se formează o comunitate. Împreună este mare cât lumea. Împreună nu se termină niciodată.”

A doua carte- ”Înăuntru-Afarei tale”, de la Editura Artur- vorbește despre corpul uman. Însoțiți de simpaticul Cotoi cu Pălărioi, copiii fac o călătorie în interiorul corpului uman. Ilustrații frumoase, text în versuri, informații valoroase.
 
Alte resurse pe blog>

Dacă aveți și alte idei, m-aș bucura să le împărtășiți într-un comentariu.
Spor și inspirație!
       Ilona



Comentarii