Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Scoala altfel - planificare activitati 2023

 


Pentru școala altfel, am planificat activități pe care le vom desfășura în sala de clasă. Perioada aleasă este 27 februarie-3 martie. Mi se pare prea frig pentru excursii, plimbări prin oraș sau vizite la obiectivele din împrejurimi. Voi lăsa aceste activități pentru Săptămâna verde, poate atunci va fi mai cald. 

Fondurile necesare activităților nu vor fi mari, ne vom descurca bine cu sponsorizările prin Asociația părinților. 

În cele 5 zile de scoală altfel, mi-am propus câteva activități prin care să ating câteva obiective pe care le urmăresc mereu, dar acum vom avea timp de activități pe îndelete. 

😊Sărbătorirea celor 100 de zile de școală, vreau să celebrăm această reușită, copiii să conștientizeze că sunt mai buni, să aibă momentul de triumf: ”M-am străduit, știu mai multe, sunt mai bun!”

😊Alege să fii bun! Mi-am propus să insist asupra comportamentului nepotrivit, asupra consecințelor pe care le au faptele și vorbele nepotrivite, să despicăm puțin firul în patru, să simțim mai mult ceea ce semănăm, să empatizăm cu personaje supuse violenței de orice fel, să... Sper că vor avea efect aceste activități, pentru că este mare nevoie de alegeri bune, de conștientizare, de bunătate.

😊1 Martie este dedicată mărțișorului. Va fi o zi specială, vom face activitățile cu elevi mai mari, elevii mei din seria trecută. Ne pregătesc câteva surprize interesante. Abia aștept!

😊Ziua experimentelor, o zi așteptată cu bucurie de copii. Mi-am propus câteva experimente simple. Copiii vor lucra individual sau în echipă, vor observa cum reacționează elementele, vor învăța cum se completează o fișă de observație.

😊Creativitate în bucătărie-Sandvișuri amuzante - O zi despre alimentație, despre arta din farfurie și din bucătărie. Sper că va fi o zi savuroasă.

Mai multe despre activități găsiți AICI. Documentul este pdf, link-urile sunt active.

Dacă doriți să faceți modificări, atașez prezentatea ppt. Vă rog să o descărcați și apoi să lucrați în ea. 

prezentare scoala alltfel

Alte idei de activități pentru SCOALA ALTFEl, o listă pentru inspirație, activități care se pot desfășura la școală. Las deoparte excursii, muzee, obiective culturale, vizite la pompieri, pimărie, și alte locații.

BUCĂTĂREALĂ - Salată de fructe/legume, ornare brioșe sau fursecuri/biscuiți, pentru copiii de clasa a 3-a, a 4-a, preparare de prăjituri fără coacere: salam de biscuiți, tort vaporaș din checuri, prăjitură din foi și cremă la rece;

 tortul vaporaș


SĂNĂTATEA  DINȚILOR - invitat un medic stomatolog, Cum îmi îngrijesc dinții? Produse pentru îngrijirea dinților;

DOUĂ MÂINI DIBACE-Să coasem frumos! Să țesem frumos! Coaserea nasturilor/ legarea șireturilor/ împletituri/ brățara prieteniei/ String Art-arta cu ată și cuie;


TRASEE AMUZANTE - cu sărituri în saci, ouă în lingură, golitul paharului cu pipeta, aruncări la țintă, ștafete;

SĂ CIRCULĂM CORECT! - întâlnire cu poliția;

Educație financiară - vizită la bancă;

Aplicații digitale - ChatterPix, Canva, WordArt, Kahoot;

Ce meserie ai vrea să ai? - invitați părinți care să povestească despre meseria d-lor;

Ziua talentelor;

Confecționarea unui teatru de păpuși și a marionetelor necesare, susținerea unei piese de teatru/ povești-machete-jocuri de rol;

Pictură pe sticlă, pe obiecte din lut, cu sare, pe pietre;

Tehnica șervețelului;

Despre reciclare, ecologie, mediu;

Hrănitoare pentru păsări;

Petrecere în pijama/ Carnaval.

Dacă aveți și alte idei de activități, vă invit să completați lista într-un comentariu. 

Mult succes și inspirație!

          Ilona 


Comentarii

Trimiteți un comentariu