Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Litera B - Joc cu broscuțe

 Sunt foarte BUCUROASĂ! Urmăresc de mult timp BROSCUȚA cu ochii BULBUCAȚI. Abia așteptam să ajungem la LITERA B. Așteptarea a luat sfârșit, săptămâna viitoare e despre litera B. 

 

Am văzut broscuța AICI. Mi-a plăcut foarte mult activitatea și mi-am propus să o facem și noi. Am văzut o activitate asemănătoare și pe emalascoala.

Am imprimat  broscuța mare de aici, pe carton, apoi am decupat-o. Am pictat o farfurie din carton și am lipit broscuța pe ea. I-am tăiat gura pe contur și am rulat o fâșie roșie pe un creion. Am băgat un capăt al fâșiei prin guriță și am lipit-o pe spate. E gata să mănânce cartonașele pe care sunt imagini sau cuvinte ce-l conțin pe B. Voi decupa imaginile din fișele de aici.  Copiii vor hrăni broscuța cu cele ale căror denumiri  conțin sunetul b.

Pentru copii am printat broscuța de aici. Este mai mică și are frunza de nufăr deja. Ei vor decupa, colora și vor scrie, pe limba lungă a broscuței, cuvinte ce conțin B. Va fi o activitate BROTĂCEASCĂ, cu multă BUCURIE.

Sigur vom folosi broscuța și la matematică, la scădere. 

Voi ce activități v-ați propus?
Mult succes și inspirație!

Ilona


Comentarii