Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Litera B - Joc cu broscuțe

 Sunt foarte BUCUROASĂ! Urmăresc de mult timp BROSCUȚA cu ochii BULBUCAȚI. Abia așteptam să ajungem la LITERA B. Așteptarea a luat sfârșit, săptămâna viitoare e despre litera B. 

 

Am văzut broscuța AICI. Mi-a plăcut foarte mult activitatea și mi-am propus să o facem și noi. Am văzut o activitate asemănătoare și pe emalascoala.

Am imprimat  broscuța mare de aici, pe carton, apoi am decupat-o. Am pictat o farfurie din carton și am lipit broscuța pe ea. I-am tăiat gura pe contur și am rulat o fâșie roșie pe un creion. Am băgat un capăt al fâșiei prin guriță și am lipit-o pe spate. E gata să mănânce cartonașele pe care sunt imagini sau cuvinte ce-l conțin pe B. Voi decupa imaginile din fișele de aici.  Copiii vor hrăni broscuța cu cele ale căror denumiri  conțin sunetul b.

Pentru copii am printat broscuța de aici. Este mai mică și are frunza de nufăr deja. Ei vor decupa, colora și vor scrie, pe limba lungă a broscuței, cuvinte ce conțin B. Va fi o activitate BROTĂCEASCĂ, cu multă BUCURIE.

Sigur vom folosi broscuța și la matematică, la scădere. 

Voi ce activități v-ați propus?
Mult succes și inspirație!

Ilona


Comentarii