Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Litera D - idei, activități

 Activitățile de săptămâna aceasta sunt inspirate de litera D: 


💙 Lucrăm cu DOPURI - conturarea literelor, cifrelor, numărare, mulțimi...

 

 💚DECOR de primăvară -  o să ne inspirăm pentru decorul geamurilor de aici. Simplu și frumos. Vom începe și o lucrare colectivă. Vom afișa panoul pe holul școlii (e un panou uriaș). Îi vom invita pe toți colegii din școală să participe la realizarea decorului.                                   

💖DARTS - Astăzi ne-am antrenat, de mâine începe campionatul. Avem un joc pentru copii, cu scai.


 💛DOMINO- nu avem unul încă, dar este pe drum, mâine vineeee! Am comandat de la emag, au o ofertă bună. 9,88 lei, (cu genius, nu plătesc nici transport). Găsești oferta aici emag. Sper să arate bine și să le fie pe plac copiilor.
 💜 Am urmărit astăzi 2 materiale despre DINOZAURI. Găsiți pe youtube multe.

  Fisa aici - fisa   multiple


 💓Mâine vom discuta despre DELFINI și vom viziona câteva clipuri de la DELFINARIU.
 💚Avem în vizor și  DELTA DUNĂRII - Vom explora cu Apolodor. Editura Artur are în ofertă cartea pentru clubul de lectură.
 
 💙La MM vom învăța un DANS popular și un cântec despre primăvară. Ne vom acompania cu un fel de tamburină confecționată din dopuri de fier. O să fie o nebunie.😂😂😂
 ( Le am de la seria trecută.) 😊 Un DINOZAUR de la krokotak -îl găsești aici.  

😍 Ne vor încânta  Placido Domingo și Angela Gheorghiu.


Cam așa m-am gândit eu. Dacă ai alte idei, lasă un comentariu. Mi-ar face plăcere să-mi spui cum integrezi litera D . 

Despre litera D alte materiale aici:  fise de lucru       wordart

Mult succes!

      Ilona


-

Comentarii

 1. In echipe cautam pe hartă localitati care incep cu litera D apoi cu ajutorul Google Maps cautam diferite variante de deplasare.
  In 24.02 vom povesti despre Dragobete si ma voi folosi de materiale de la Twinkle.
  Documentare: Delfin, Dinozauri, Delta Dunari
  Desene Disney
  Propun parintilor sa realizeze un desert si sa ne trimita poze/filmulete (am procedat asa si la vulcan si a fost tare apreciata activitatea).

  Ma inspir mult de la dvs. :)
  Multumesc mult!

  RăspundețiȘtergere
 2. Daa, ce interesant! Am uitat de Dragobete, mulțumesc, îl bag pe listă. E tare faina și ideea cu google maps, o foloseam des la clasă a IV-a, seria trecută. Mulțumesc pentru idei! Succes!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu