Citim cu wordart - literele L si S

    Fișe interactive de citire pentru literele L și S    La rugămintea unei colege, le-am realizat pentru clasa pregătitoare. Ordinea literelor este de la auxiliarul Editurii Sinapsis. Le adaug și pe acestea la colecția fișelor animate WORDART. Copiii mei au fost încântați de ele.       Link spre fișa interactivă aici:  liliac                                                        stea     Spor și succes vă doresc!

Adunarea și scăderea cu 1, 2, 3Pentru reactualizarea cunoștințelor am pregătit un joc cu alune (la comunicare avem textul ”Cioc,cioc,cioc!”). Povestea va fi că trebuie să o ajutăm pe veveriță, care a rămas fără provizii în mijlocul iernii, să-și umple iar scorbura.

     Elevii vor alege câte 1 sau 2 alune, vor calcula exercițiul, cu sau fără material concret, vor compara cu 5 și vor alege coșul potrivit. Este un exercițiu-joc antrenant. Pe lângă antrenamentul matematic, educă atenția și răbdarea. Trebuie să fie atenți la exercițiul colegului de la tablă, să-l calculeze și ei în bancă pentru a stabili dacă a rezolvat corect sau nu și trebuie să-și aștepte rândul pentru a ieși la tablă.

 


   Eu am ales să fac doar 3 coșuri, dar se pot desena pe tablă coșuri sau copăcei pentru fiecare rezultat (2-8).


      Găsiți materialul aici.

      Mult succes!

Comentarii

  1. Multumim. Foarte interesante și captivante! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Vă mulțumesc pentru aprecieri! Mă bucur că vă sunt de folos!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu