Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Adunarea și scăderea cu 1, 2, 3Pentru reactualizarea cunoștințelor am pregătit un joc cu alune (la comunicare avem textul ”Cioc,cioc,cioc!”). Povestea va fi că trebuie să o ajutăm pe veveriță, care a rămas fără provizii în mijlocul iernii, să-și umple iar scorbura.

     Elevii vor alege câte 1 sau 2 alune, vor calcula exercițiul, cu sau fără material concret, vor compara cu 5 și vor alege coșul potrivit. Este un exercițiu-joc antrenant. Pe lângă antrenamentul matematic, educă atenția și răbdarea. Trebuie să fie atenți la exercițiul colegului de la tablă, să-l calculeze și ei în bancă pentru a stabili dacă a rezolvat corect sau nu și trebuie să-și aștepte rândul pentru a ieși la tablă.

 


   Eu am ales să fac doar 3 coșuri, dar se pot desena pe tablă coșuri sau copăcei pentru fiecare rezultat (2-8).


      Găsiți materialul aici.

      Mult succes!

Comentarii

  1. Multumim. Foarte interesante și captivante! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Vă mulțumesc pentru aprecieri! Mă bucur că vă sunt de folos!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu