Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Adunarea și scăderea cu 1, 2, 3



Pentru reactualizarea cunoștințelor am pregătit un joc cu alune (la comunicare avem textul ”Cioc,cioc,cioc!”). Povestea va fi că trebuie să o ajutăm pe veveriță, care a rămas fără provizii în mijlocul iernii, să-și umple iar scorbura.

     Elevii vor alege câte 1 sau 2 alune, vor calcula exercițiul, cu sau fără material concret, vor compara cu 5 și vor alege coșul potrivit. Este un exercițiu-joc antrenant. Pe lângă antrenamentul matematic, educă atenția și răbdarea. Trebuie să fie atenți la exercițiul colegului de la tablă, să-l calculeze și ei în bancă pentru a stabili dacă a rezolvat corect sau nu și trebuie să-și aștepte rândul pentru a ieși la tablă.

 


   Eu am ales să fac doar 3 coșuri, dar se pot desena pe tablă coșuri sau copăcei pentru fiecare rezultat (2-8).


      Găsiți materialul aici.

      Mult succes!

Comentarii

  1. Multumim. Foarte interesante și captivante! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Vă mulțumesc pentru aprecieri! Mă bucur că vă sunt de folos!

      Ștergere
  2. Mulțumim! Foarte utile și atractive!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu