Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

GEOMETRIE în povești

 Scufița Roșie și Geometria 

   Vă propun o activitate de matematică în care sunt integrate elemente din basmul ”Scufița Roșie”. Copiii sunt invitați să fie ajutoarele Scufiței Roșii în drumul spre bunica.

   Captarea atenției se poate face prin audierea Cântecului Scufiței Roșii . Se găsesc pe youtube mai multe variante, aceasta are și imagini.

   Colectivul de elevi poate fi împărțit în echipe - fiecare echipă poate primi un simbol-aricii, iepurașii, fluturașii, veverițele, albinele. 

   Pentru Dirijarea recapitulării, căci ceea ce propun e o lecție de recapitulare, am pregătit o fișă de lucru care are 5 pași. Cerințele urmăresc recunoașterea, identificarea, trasarea figurilor geometrice, înmulțirea, împărțirea, ordinea operațiilor. 

Pentru fiecare pas trecut cu succes, echipele primesc o figură geometrică ( dacă aveți jocuri Tangram, ar fi perfect.) Tangram are 7 tanuri, 5 pentru fiecare pas, ultimele 2 pentru colaborare bună în echipă, respectarea regulilor....
După ce fiecare echipă și-a dus la bun sfârșit drumul, iar Scufița Roșie a ajuns cu bine la bunica, din tanurile primite se realizează casa bunicii.

La pașii 3 și 4 se poate discuta și despre punct, linii frânte, curbe, semidreaptă sau unghi.

Poți descărca fișa de aici. descarcă.

Mult succes în tot ceea ce faci!




Comentarii