Citim cu wordart - literele L si S

    Fișe interactive de citire pentru literele L și S    La rugămintea unei colege, le-am realizat pentru clasa pregătitoare. Ordinea literelor este de la auxiliarul Editurii Sinapsis. Le adaug și pe acestea la colecția fișelor animate WORDART. Copiii mei au fost încântați de ele.       Link spre fișa interactivă aici:  liliac                                                        stea     Spor și succes vă doresc!

Geometria din jurul nostru-domino

 Joc-Domino  

    Vă propun un joc de tip domino care poate fi folosit în orele de consolidare a noțiunilor de geometrie. Urmărește recunoașterea, identificarea, asocierea figurilor și corpurilor geometrice cu obiecte din jurul nostru. Se poate juca la orice clasă din ciclul primar.
    Jocul conține 27 de cartonașe. Se poate juca în lanț, pe echipe sau individual. 
    De obicei eu plastifiez cartonașele, pot fi mânuite mai bine și au viață mai lungă, iar pe spate le lipesc magnet pentru a putea fi lipite pe tablă. Astfel sunt vizualizate mai bine de toți copiii..

     Poți să descarci jocul DOMINO de aici. descarcă

     Poți juca și Eu am .../ Cine are ...?  Il găsești aici. joc
     
     Un rebus cu noțiunile despre geometrie  rebus

     Sau o idee de lecție cu poveste Geometria și Scufița

     Și niște figuri geometrice hazlii figuri evantai

 Dacă vrei să afli mai multe despre jocul original DOMINO, găsești pe acest site un scurt istoric și regulile de joc. cumsejoacă.ro

     Sper să te inspire activitățile propuse. Mult succes în tot ceea ce faci!


Comentarii