Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Geometria din jurul nostru-domino

 Joc-Domino  

    Vă propun un joc de tip domino care poate fi folosit în orele de consolidare a noțiunilor de geometrie. Urmărește recunoașterea, identificarea, asocierea figurilor și corpurilor geometrice cu obiecte din jurul nostru. Se poate juca la orice clasă din ciclul primar.
    Jocul conține 27 de cartonașe. Se poate juca în lanț, pe echipe sau individual. 
    De obicei eu plastifiez cartonașele, pot fi mânuite mai bine și au viață mai lungă, iar pe spate le lipesc magnet pentru a putea fi lipite pe tablă. Astfel sunt vizualizate mai bine de toți copiii..

     Poți să descarci jocul DOMINO de aici. descarcă

     Poți juca și Eu am .../ Cine are ...?  Il găsești aici. joc
     
     Un rebus cu noțiunile despre geometrie  rebus

     Sau o idee de lecție cu poveste Geometria și Scufița

     Și niște figuri geometrice hazlii figuri evantai

 Dacă vrei să afli mai multe despre jocul original DOMINO, găsești pe acest site un scurt istoric și regulile de joc. cumsejoacă.ro

     Sper să te inspire activitățile propuse. Mult succes în tot ceea ce faci!


Comentarii