Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

ZIUA EUROPEI

Europa te provoacă! Ești pregătit?



      Vă propun o activitate pe care o puteți desfășura în preajma zilei de 9 MAI, ZIUA EUROPEI.

     Este o activitate prin care elevii sunt provocați să caute informații despre Europa. Setul ”Europa te provoacă” cuprinde 42 de cartonașe cu provocări din mai multe domenii: geografie, arte, literatură, sport, istorie.  

      Se împarte clasa în mai multe echipe. Fiecare echipă va primi câte un set cu provocări sau doar câteva și un dispozitiv conectat la internet. 
        Eu am plastifiat cartonașele, copiii au scris cu cariocă sau marker. Astfel pot fi șterse și refolosite. 
     



     Se stabilesc regulile și timpul alocat activității. Echipele caută și notează pe cartonașe răspunsurile. La sfârșitul activității, fiecare echipă își prezintă cartonașele. Acestea sunt expuse pe un panou, se face turul galeriei. Panoul poate rămâne expus mai multe zile. 

      Copiilor mei le-a plăcut foarte mult, au participat cu entuziasm, au vrut să răspundă cât mai rapid și la cât mai multe provocări.

       Îți place ideea mea? Descarcă materialul de aici.

     DESCARCA

      Ai aici răspunsurile:


      Tu cum ai sărbătorit Ziua Europei? Spune-mi într-un comentariu. Mi-ar plăcea să văd ideile tale!😍  Spor și succes!

Comentarii