Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Operații 0-100

 

 
Pentru recapitularea operațiilor cu numere de la 0 la 100, fără trecere peste ordin, am gândit o activitate jucăușă, care i-a făcut pe copii să fie atenți și să participe cu interes. Poate vă inspiră.

      Fiecare copil a primit câte un element- petală sau frunză. Copiii care au frunze citesc tare, pe rând, conținutul exercițiului, ceilalți sunt atenți și vin în față cei care au semnul și numerele potrivite pentru rezolvarea exercițiului citit. Se lucrează în echipă- un copil scrie rezolvarea pe tablă, ceilalți conlucrează pentru a realiza ghiocelul. Rezultatul se scrie pe căpăcel și se trece în tabelul mărțișorului.      Cu ghioceii am început un decor de primăvară la care am adăugat și alte elemente de la  alte lecții-buburuza c-g, soarele și norul-mp,mb. 

      Poți descărca materialul de aici.  descarcă

Comentarii