Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Operații 0-100

 

 
Pentru recapitularea operațiilor cu numere de la 0 la 100, fără trecere peste ordin, am gândit o activitate jucăușă, care i-a făcut pe copii să fie atenți și să participe cu interes. Poate vă inspiră.

      Fiecare copil a primit câte un element- petală sau frunză. Copiii care au frunze citesc tare, pe rând, conținutul exercițiului, ceilalți sunt atenți și vin în față cei care au semnul și numerele potrivite pentru rezolvarea exercițiului citit. Se lucrează în echipă- un copil scrie rezolvarea pe tablă, ceilalți conlucrează pentru a realiza ghiocelul. Rezultatul se scrie pe căpăcel și se trece în tabelul mărțișorului.      Cu ghioceii am început un decor de primăvară la care am adăugat și alte elemente de la  alte lecții-buburuza c-g, soarele și norul-mp,mb. 

      Poți descărca materialul de aici.  descarcă

Comentarii