SCOALA ALTFEL ...iarna

 SCOALA ALTFEL 18-22 decembrie 2023   Vom avea școala altfel în ultima săptămână a modulului 3. Am gândit un plan simplu, cu activități care se pot desfășura în sala de clasă, cu minimum de materiale. Activitățile se concentrează pe sărbătorirea Crăciunului, recunoștință, fapte bune și iarnă. Planul este convertit în pdf, linkurile sunt active. Iată planul: Pentru detalieri pe zile și linkuri necesare, descărcati planul de  AICI.   Mult succes!

Ţinutul vrăjit al înmulţirii


             PAŞAPORT PENTRU ÎNMULŢIRE ŞI ÎMPĂRŢIRE

              E încă vacanţă!!! Da!!!....Dar şcoala se apropie în pas alergător! E timpul să îţi ajuţi copilul să-şi reactualizeze cunoştinţele. Iată câteva idei  pentru a-l motiva să repete tabla înmulţirii şi a împărţirii!
      Confecţionaţi împreună un PAŞAPORT care îi va permite să intre în Ţinutul vrăjit al ÎNMULŢIRII şi al ÎMPĂRŢIRII.

 Descarcă paşaportul înmulţirii de aici. descarcă

Completaţi datele personale. Poţi să-i arăţi un paşaport adevărat, să discutaţi despre importanţa şi rostul lui.  Va fi interesant! 


            Îi poţi spune  că paşaportul pe care îl veţi confecţiona îl va ajuta să călătorească prin multe probleme şi exerciţii. Pentru fiecare tablă a inmulţirii sau a impărţirii reactualizată va primi o viză, un stiker vesel.


Când are toate vizele, poate colora cupa învingătorilor! 


Pentru a face exersarea distractivă, jucaţi-vă cu :


Zaruri- Aruncă şi înmulţeşte!

 Cine înmulţeşte cel mai repede numerele arătate de zaruri. Ar fi de preferat sa aibă cifre zarurile. Eu am lipit hârtie pe ele şi le-am scris cu un marker. E distractiv şi va fi încântat să exerseze!


Cărţi de joc-Spune primul!

 Fiecare întoarce câte o carte - să fie doar cărţile de la 1 la 10- Cine spune cel mai repede rezultatul. Puteţi face un campionat cu toată familia. Câştigătorul poate fi încoronat ca rege în Regatul vrăjit şi va primi o coroană.Maşinuţe- Parchează corect!

       Fă o parcare pe un carton sau o coală. Scrie în locurile de parcare rezultatele unor înmulţiri sau împărţiri. Spune exerciţii, copilul trebuie să parcheze pe rezultatele corespunzătoare. Poţi să scrii exerciţii şi să spui rezultatele. Acum poţi atinge şi subiecte despre cum circulăm pe stradă.
Sper să vă distraţi şi să exersaţi jucându-vă!


Nu pleca !Urmăreşte-mă! Vor fi şi alte idei distractive!


Comentarii