Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

CLASA a III-a, BINE AI VENIT! - prima zi de școală


             
Şcoala ca o poveste


            Prima zi de şcoală este întotdeauna plină de emoţii! Copii, zâmbete, îmbrăţişări, poveşti,  toate acesta o fac specială.         Întâlnirea cu piticii e plină de bucurie. 
       Încerc mereu să fac PRIMA ZI memorabilă. Le fac  mici surprize, o îmbrac într-o poveste despre noul an şcolar,  le pregătesc o scurtă activitate jucăuşă. 

       Pentru acest an  şcolar, povestea este despre CĂLĂTORIA PRIN CLASA a III-a, AVENTURI şi COMORI.



O parte dintre surprizele pentru prima zi de şcoală:


Surprizele sunt numai bune pentru a ne ghida în călătorie:

BUSOLA ne va ajuta să găsim drumul drept, dacă îl vom rătăci cumva.


HARTA COMORILOR ne ajută să ne orientăm şi să aflăm ce peripeţii ne aşteaptă. Le voi cere copiilor să completeze harta si cu alte steguleţe pe care să scrie ce cred ei că vor mai întâlni în călătoria prin clasa a III-a.

Descarcă HARTA de AICI.
       

(Încă nu m-am hotărât: cea decupată sau nedecupată. Voi ce ziceţi?)

CAREUL CU CODURI  ne învaţă cum să ne orientăm cu ajutorul punctelor cardinale, cum să descifrăm coduri şi cel mai important, care sunt cerinţele pentru a avea o călătorie reuşită, pentru ca la final, să descoperim comoara- ÎNVĂŢĂTURA.



Printează de AICI.
Copiii pornesc de pe START- pasul 1, apoi se deplasează în functie de cerinte, 3 casuţe la nord, pasul 2 si tot asa. Este nevoie să îşi noteze paşii pe careu ca să nu se încurce.

Voi face si careuri simple, doar  cu acelaşi tip de cod. Prietena mea, pe care am pus-o să-l descifreze, e de parere că e prea complicat pentru copii să descifreze mai multe coduri, în acelaşi careu. Voi hotărî mai târziu pe care îl voi folosi.

RUCSACUL  îi este necesar oricărui călător.

         
(Voi face o postare despre confecţionarea rucsacului.)
Vezi aici. rucsac


 Update: Continuare Aici găsești celelalte surprize cu aceasta temă. 


Sunt convinsă că PRIMA ZI DE ŞCOALĂ va fi  frumoasă şi că vom avea un AN ŞCOLAR MINUNAT!

Vă urez vouă şi copiilor voştri UN AN NOU FANTASTIC!

Mult succes!
Ilona

        Rămâi pe aici! Pregătesc şi alte surprize pentru această activitate. Dacă ai alte idei, nu ezita să le laşi în comentarii. 

Comentarii

Trimiteți un comentariu