Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

CLASA a III-a, BINE AI Venit! (2)-prima zi de școală


                        PRIMA ZI DE ŞCOALĂ
                       Continuăm seria SURPRIZE PENTRU PITICI:

           După cum v-am povestit în prima postare pe această temă, începutul este important pentru mine şi copii. PRIMA ZI DE ŞCOALĂ are întotdeauna o poveste. În acest an, va fi vorba despre CĂLĂTORIE prin clasa a III-a, AVENTURI şi COMORI.
           
           În rucsac, pe lângă harta comorilor şi careul cu coduri, voi pune şi alte surprize cu semnificaţie:

 
     
           SCOICA cu mesaj le va aduce aminte de vacanţa de vară şi sigur le va răsări un zâmbet, iar mesajul îi va ajuta să fie încrezători. Vor fi încântaţi să-şi decoreze scoica, aici îşi intră creativitatea în drepturi.


           Eu am decorat scoica după o idee transmisă de TWINKL  postarea aici:
https://www.facebook.com/groups/CancelariaInvatatorilorTwinkl/search/?query=scoici&epa=SEARCH_BOX


           STICLA CU MESAJ le transmite că tot ceea ce învăţăm, călătoreşte  în timp şi îi ajută toată viaţa.  Dacă voi găsi nişte sticle mititele, voi băga mesajul în ele, dacă nu, îl voi lipi pe sticla de carton ca aici:              CREIONUL făcut pe carton, îşi va găsi locul în buzunarul rucsacului. Mesajul sper că îi va motiva  să nu abandoneze lupta cu şcoala. (va fi scris MARE şi în clasă) . Câteodată e destul de greu, iar clasa a III-a nu e deloc uşoară. De fapt, nicio clasă nu e usoară! 😂

       


Sigur  voi face creioanele pe un carton de culoare mai aprinsă!

Am ajuns la minunatele tălpici! De ce minunate? Pentru că mi-au dat muuult de furcă, a fost greu să pun toate degetele şi nici acum nu arată grozav, dar mie îmi plac, sunt desenele mele!!!!


Fiecare copil va avea pe bancă o tălpică, va trebui să scrie pe ea cum păşeşte el în clasa a III-a! Apoi va lipi talpa pe o hartă mare, afişată în clasă. (sora mai mare a hărţii comorilor)

sau

Ar putea să scrie o dorintă pentru clasa a III-a. Mă mai gândesc!
Descarcă materialele de AICI. Cum  ţi se par materialele şi povestea? Dacă ai alte idei, lasă-mi un mesaj!

Mult succes!
Ilona
Comentarii