Alfabet cu albinute - Clasa albinutelor

   ALFABET CU ALBINUȚE-LITERE MARI DE TIPAR    Clasa albinuțelor Alfabet potrivit pentru clasa albinuțelor- Se pot decupa literele și se formează mesaje ce pot fi afișate pe tablă sau pe panouri cu diverse ocazii.       Planse cu literele mari de tipar pentru afisare.        Descărcați fișierul de  aici  .       Mult succes!                Ilona

Procesul limonadei - Clubul de lectură - Test de lectură

 Procesul limonadei - Clubul de lectură - Test de lectură

clasa a 2-a, clasa a 3-a

Cărțile lunilor martie și aprilie, la clubul de lectură, au fost ” Războiul limonadei” și ”Procesul limonadei”, două cărți ce se parcurg ușor, tratează relația dintre frați, rivalitatea dintre ei. Totodată cărțile reprezintă și o introducere în lumea afacerilor, în ele găsim definiții ale unor termeni economici, grafice și diagrame.

Ce este cererea? Dar oferta? Concurenta? Marketingul?

O carte care creioneaza, in joaca, mici lectii de economie

Elev in clasa a patra, EvanTreski se pricepe la oameni. Stie sa schimbe doua vorbe cu ei, chiar si cu adultii. Pe de alta parte, sora lui mai mica, Jessie, e buna la matematica, dar nu la a lega relatii cu oamenii. Cand incepe Razboiul Limonadei intre frati, nu e deloc limpede cine o sa castige si nici macar daca vrajba lor o sa se termine vreodata.
 
Un roman plin ochi de ponturi ingenioase, o introducere in lumea afacerilor, cu definitii ale unor termeni economici cheie, grafice si diagrame. Amuzant si profund totodata, Razboiul limonadei urmareste subtil felul in care, din dorinta de castig, concurentii pot ajunge in situatia de a-si face rau reciproc.
Într-o poveste care pune sub semnul întrebării sensul adevărului, al dreptății sau al compasiunii, nu există răspunsuri ușoare. Procesul limonadei aprinde o discuție când serioasă, când amuzantă, incitându-i pe cititori să-și exploreze propriile idei despre vină și inocență.
„Descrierea realistă a emoțiilor copiilor și felul cum sunt exprimate acestea ating fără greș inima cititorilor.“
 
Procesul limonadei este a doua carte din seria Războiul limonadei, o serie care reușește să explice și să exemplifice, cu ajutorul ficțiunii, termeni economicifoarte folositori în viața de zi cu zi. (editura Artur)
 

Copiii le-au citit cu plăcere și s-au întrecut în a povesti momentele preferate. 

Pentru verificarea lecturii le-am pregătit un test de lectură cu 10 întrebări. (Procesul limonadei)

Poți descărca documentul de AICI.

Alte materiale despre aceste cărți găsiți aici:

pe didactic.ro, de la colega Ana-Maria Vasile din Focșani https://www.didactic.ro/materiale-didactice/razboiul-limonadei-de-jacqueline-davies-fisa-de-lucru

Mult succes!

 IlonaComentarii