Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Tabla înmulțirii- jocuri

 



Suntem în clasa a II-a, am învățat înmulțirea până la 4 și vreau să consolidam puțin prin joc.

Jocul 1 - Trenul matematic

Se împart copiilor jetoane cu factorii corespunzători produselor: 12, 16, 18, 20, 24. (Am ales aceste produse pentru că  pot avea mai multe vagoane)

Se aleg 5 copii-locomotive care primesc jetoanele cu produsele. 

Când se dă startul, locomotivele trebuie să-și găsească vagoanele corespunzătoare cât mai rapid. 


Jocul 2 - "Cine sunt eu?"

Jetoanele se așază într-un teanc, astfel încât, 3 câte 3, să fie o înmulțire-2 factori și produsul. De exemplu: 2, 4 și 8. Produsul trebuie evidentiat, astfel copiii să  știe că reprezinta rezultatul. Eu le-am făcut produselor un chenar și am ales aceeași culoare pentru toate jetoanele  cu produse. 

Copiii vin câte 3 la tablă.  Fiecare ia un jeton și îl așază în coroana de pe cap fără să vadă numărul. Uitându-se la numerele colegilor, trebuie să spună fiecare ce număr este pe jetonul lui.
Copiilor le-a plăcut și s-au au prins repede regulile.

Coroanele sunt făcute din carton colorat. La spate am capsat un elastic de bani, astfel se așază bine pe capul fiecărui copil.


Joc 3 - Constructorii/Înghețata 

Copiii au realizat aceste jocuri, cu ajutorul jetoanele se construiesc blocurile sau înghețata. Jetoanele reprezinta fiecare înmulțire: prin adunare repetată, prin desen, produsul.

Voi ce jocuri jucati la matematică?
Succes și inspirație vă doresc!
Ilona

Comentarii