Alfabet cu albinute - Clasa albinutelor

   ALFABET CU ALBINUȚE-LITERE MARI DE TIPAR    Clasa albinuțelor Alfabet potrivit pentru clasa albinuțelor- Se pot decupa literele și se formează mesaje ce pot fi afișate pe tablă sau pe panouri cu diverse ocazii.       Planse cu literele mari de tipar pentru afisare.        Descărcați fișierul de  aici  .       Mult succes!                Ilona

Tabla înmulțirii- jocuri

 Suntem în clasa a II-a, am învățat înmulțirea până la 4 și vreau să consolidam puțin prin joc.

Jocul 1 - Trenul matematic

Se împart copiilor jetoane cu factorii corespunzători produselor: 12, 16, 18, 20, 24. (Am ales aceste produse pentru că  pot avea mai multe vagoane)

Se aleg 5 copii-locomotive care primesc jetoanele cu produsele. 

Când se dă startul, locomotivele trebuie să-și găsească vagoanele corespunzătoare cât mai rapid. 


Jocul 2 - "Cine sunt eu?"

Jetoanele se așază într-un teanc, astfel încât, 3 câte 3, să fie o înmulțire-2 factori și produsul. De exemplu: 2, 4 și 8. Produsul trebuie evidentiat, astfel copiii să  știe că reprezinta rezultatul. Eu le-am făcut produselor un chenar și am ales aceeași culoare pentru toate jetoanele  cu produse. 

Copiii vin câte 3 la tablă.  Fiecare ia un jeton și îl așază în coroana de pe cap fără să vadă numărul. Uitându-se la numerele colegilor, trebuie să spună fiecare ce număr este pe jetonul lui.
Copiilor le-a plăcut și s-au au prins repede regulile.

Coroanele sunt făcute din carton colorat. La spate am capsat un elastic de bani, astfel se așază bine pe capul fiecărui copil.


Joc 3 - Constructorii/Înghețata 

Copiii au realizat aceste jocuri, cu ajutorul jetoanele se construiesc blocurile sau înghețata. Jetoanele reprezinta fiecare înmulțire: prin adunare repetată, prin desen, produsul.

Voi ce jocuri jucati la matematică?
Succes și inspirație vă doresc!
Ilona

Comentarii