Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Cuvinte ce conțin ”mp”/”mb”

 

  



Scrierea corectă a cuvintelor care conțin ”mp” sau ”mb”

Exercițiul 1:

  Cuvintele care conțin mp si mb pot fi subliniate cu culori diferite. Norul mare se lipește pe tablă. 

Varianta 1:

Copiii vin la tablă și scriu cuvintele selectate pe omul de zăpadă potrivit. Oamenii de zăpadă sunt lipiti pe tablă sau pot fi desenați. În bancă, copiii scriu pe fișa cu oameni de zăpadă.

Varianta 2:

Copiii scriu cuvintele pe fulgi cuvintele care conțin mp sau mb și pun fulgii sub norul corespunzător. 
Fulgii se decupează multiplu pentru a fi mai ușor și rapid. Se printează pagina cu un fulg mic, se îndoaie în 6, se decupează cu foia îndoită.
 


Exercițiul 2:

Varianta 1:
Pe fulgi sunt scrise cuvinte din care lipsesc mp sau mb, elevii trebuie să scrie grupul corect, să le pună sub norul potrivit, apoi să le despartă în silabe și să alcătuiască o propoziție cu acel cuvânt.
Varianta 2: 
Cuvintele lacunare pot fi scrise pe cercuri și se pot construi oameni înalți de zăpadă.



Găsiți materialele aici: descarcă

Mult succes!
      Ilona













Comentarii