Inmultire-tabla inmultirii-fise-jocuri-înmulțire clasa a II-a

 TABLA ÎNMULȚIRII Inmultirea numerelor naturale 0-100 Exerciții înmultire. Jocuri inmultire. Fișe de lucru inmultire Pentru consolidarea înmulțirii am realiat câteva materiale. Acestea pot fi descărcate accesând link-ul de la sfârșitul postării. 😊fișe de lucru pentru înțelegerea înmultirii   😊Exersarea înmulțirii - după codul culorilor 😊Exersarea înmultirii și a limbajului matematic- pliante cu inmultirea 😊motivarea elevilor pentru învățare - pașaportul înmulțirii  Mai multe despre pasaport aici: https://www.aventurilascoala.ro/2019/08/tinutul-vrajit-al-inmultirii-si.html 😊jocuri cu tabla inmultirii       Găsești fișele, jocurile, pasaportul, etc aici:  inmultire-fise-jocuri  -descarca 😊Alte idei despre înmultire:  joc-eu am-cine are bradul impodobit-clasa a III-a joc-ghiceste cine sunt decor-inmultiri de toamna joc-trenuletul matematic      Noi jucăm și ”Autobuzul”, ”Lovește musca”, ”Scărița”, ”Spune primul!-cu zaruri sau carti de joc”. Cand o să am timp, voi explica despre fiec

Cuvinte ce conțin ”mp”/”mb”

 

  Scrierea corectă a cuvintelor care conțin ”mp” sau ”mb”

Exercițiul 1:

  Cuvintele care conțin mp si mb pot fi subliniate cu culori diferite. Norul mare se lipește pe tablă. 

Varianta 1:

Copiii vin la tablă și scriu cuvintele selectate pe omul de zăpadă potrivit. Oamenii de zăpadă sunt lipiti pe tablă sau pot fi desenați. În bancă, copiii scriu pe fișa cu oameni de zăpadă.

Varianta 2:

Copiii scriu cuvintele pe fulgi cuvintele care conțin mp sau mb și pun fulgii sub norul corespunzător. 
Fulgii se decupează multiplu pentru a fi mai ușor și rapid. Se printează pagina cu un fulg mic, se îndoaie în 6, se decupează cu foia îndoită.
 


Exercițiul 2:

Varianta 1:
Pe fulgi sunt scrise cuvinte din care lipsesc mp sau mb, elevii trebuie să scrie grupul corect, să le pună sub norul potrivit, apoi să le despartă în silabe și să alcătuiască o propoziție cu acel cuvânt.
Varianta 2: 
Cuvintele lacunare pot fi scrise pe cercuri și se pot construi oameni înalți de zăpadă.Găsiți materialele aici: descarcă

Mult succes!
      Ilona

Comentarii