Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Calendar de Advent - Proiect pentru Crăciun

 Calendar de Advent - Proiect pentru Crăciun

Proiect pentru luna decembrie - Iarna - Numărăm zilele până la Crăciun

    Pentru calendarul de Advent am găsit materiale la Pepco.

    Am cumpărat un set ce contine: 24 de punguțe roșii decorate, cerculețe adezive cu desen și număr, sfoară, clești. Suplimentar am un set de 24 de cleștișori cu numerele de la 1 la 24 pe ei.




Atelierul cu surprize- Se muncește de zor!

      Calendarul nostru de Advent m-am gândit să fie despre iarnă, Crăciun, poezie și jocuri, lucru în echipă, bucurie, surprize, emoții. În fiecare punguță voi pune 1, 2 strofe dintr-o poezie despre iarnă sau Crăciun, o fișă mică de colorat (24 adică-pentru fiecare copil una), o fișă cu un joculeț(24), o piesă din puzzle uriaș de iarnă și doar în câteva punguțe bombonele. Joculețele selectate sunt diferite: Găsește toate formele în desen, labirinturi de iarnă, găsește diferențele, aritmogrifuri, continuă desenul, iarna 3D-lucrări pt AVAP.. Găsiți pe Pinterest o mulțime de modele, iată panoul cu ce materiale am selectat eu-https://ro.pinterest.com/Aventurilascoala/craciun/ și cel cu poezii https://ro.pinterest.com/Aventurilascoala/poezii-de-iarn%C4%83/.

   Puzzle-ul este un blockposter cu o imagine de iarnă împărțită în 24 de pătrățele. În fiecare zi vor primi una, la sfârșit îl vom colora.

   Voi afișa punguțele deasupra tablei, cel puțin în prima zi, nu suntem singuri în clasă și nu le voi putea lăsa afișate. În fiecare zi, câte un copil, în ordine alfabetică, va deschide punguța corespunzătoare zilei. Astfel vom număra și zilele până la Crăciun. 

   Abia aștept să văd nerăbdare, bucurie, emoție în ochii copiilor!

    Cred că va fi un proiect care va aduce bucurie multă în clasa noastră. 

    Voi ce proiecte faceți în luna decembrie?

    Mult succes vă doresc!

              Ilona

Comentarii