SCOALA ALTFEL ...iarna

 SCOALA ALTFEL 18-22 decembrie 2023   Vom avea școala altfel în ultima săptămână a modulului 3. Am gândit un plan simplu, cu activități care se pot desfășura în sala de clasă, cu minimum de materiale. Activitățile se concentrează pe sărbătorirea Crăciunului, recunoștință, fapte bune și iarnă. Planul este convertit în pdf, linkurile sunt active. Iată planul: Pentru detalieri pe zile și linkuri necesare, descărcati planul de  AICI.   Mult succes!

Ziua Europei-9 mai


Ziua Europei - activitate la clasa I.

 Astăzi am sărbătorit Ziua Europei. Ne-am inspirat din activitatea Emei de la EmaLaScoala, de aici . Mulțumim frumos pentru ajutor!

Le-am propus copiilor să ne pregătim pentru o călătorie prin Europa. 

Ne-am pregătit pașapoartele, model de aici. Copiii au completat datele, au colorat Pământul și continentul pe care ar vrea să călătorească. Apoi au identificat, în echipă, țările din Europa care conțin grupuri de litere. Am scris aceste țări pe paginile din pașaport ;i am colorat conturul lor pe hartă. Am ales numele cu grupuri de litere pentru că noi la grupurile de litere suntem acum.

 
   Harta Europei de colorat de aici

Ne-am făcut valizele. Am decupat, am ornat valiza și am scris ce ne luăm în bagaj. Fiecare valiză a fost legată cu fir de o piuneză cu picioruș. Aceasta a fost înfiptă în țara pe care dorim să o vizităm.

Am luat modelul de valiză de aici.

Harta Europei de aici


Am ascultat Imnul Uniunii Europene, am desenat steagul și am discutat despre semnificația stelelor, am scris o urare pentru Europa și bineînțeles o ședinșă foto. 😂 

A fost o activitate frumoasă! Voi cum ați sărbătorit?
Mult succes!
            IlonaComentarii