Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Ziua Europei-9 mai


Ziua Europei - activitate la clasa I.

 Astăzi am sărbătorit Ziua Europei. Ne-am inspirat din activitatea Emei de la EmaLaScoala, de aici . Mulțumim frumos pentru ajutor!

Le-am propus copiilor să ne pregătim pentru o călătorie prin Europa. 

Ne-am pregătit pașapoartele, model de aici. Copiii au completat datele, au colorat Pământul și continentul pe care ar vrea să călătorească. Apoi au identificat, în echipă, țările din Europa care conțin grupuri de litere. Am scris aceste țări pe paginile din pașaport ;i am colorat conturul lor pe hartă. Am ales numele cu grupuri de litere pentru că noi la grupurile de litere suntem acum.

 
   Harta Europei de colorat de aici

Ne-am făcut valizele. Am decupat, am ornat valiza și am scris ce ne luăm în bagaj. Fiecare valiză a fost legată cu fir de o piuneză cu picioruș. Aceasta a fost înfiptă în țara pe care dorim să o vizităm.

Am luat modelul de valiză de aici.

Harta Europei de aici


Am ascultat Imnul Uniunii Europene, am desenat steagul și am discutat despre semnificația stelelor, am scris o urare pentru Europa și bineînțeles o ședinșă foto. 😂 

A fost o activitate frumoasă! Voi cum ați sărbătorit?
Mult succes!
            Ilona







Comentarii