Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Pățania lui Zdreanță-vocabular-joc sinonimie

Joc de sinonimie-Pățania lui Zdreanță-vocabular

      Pentru textul”Pățania lui Zdreanță” am pregătit un joc pentru consolidarea cuvintelor noi. Le-am explicat, am formulat enunțuri, pentru unele dintre ele am folosit imagini , găsiți prezentarea aici
     Cu jocul pregătit vom consolida cu ajutorul sinonimelor. 
    Îl avem deja pe Zdreanță mare, de la jocul cu matematica de aici, ne mai trebuie doar ouăle și oasele cu cuvinte. Le găsiți aici.  
     Zdreanță poster - 
     Cum ne vom juca? Voi afișa pe tablă câinele și ouăle, copiii trebuie să îi dea lui Zdreanță osul potrivit fiecărui ou. Astfel Zdreanță va învăța că nu trebuie să mai fure ouăle și copiii că un nărav poate avea dezvăț.

        Mult succes și inspirație!
                                    Ilona

       


 

Comentarii