Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Căsuța numerelor-Adunarea cu trecere peste ordin, 0-20

Căsuța numerelor
Adunarea cu trecere peste ordin

    De câteva zile exersăm adunarea cu trecere peste ordin. Am exersat cu rigletele, cu material concret, cu desene, cu jocuri. Au înțeles aproape toți cum e cu formarea zecii, cum aflăm rezultatul.
   Am construit CĂSUȚA NUMERELOR pentru a continua consolidarea adunării. Copiii au găsit numerele care locuiesc în căsuță. O parte dintre ei au știut direct, ceilalți s-au ajutat de bețișoare.

Căsuța se construiește ușor:
Materiale: 2 cartoane tari (ambalaje tăiate), 2 coli colorate A3 sau 4 A4, 2 pahare de plastic, scoch dubluadeziv, lipici, post-ituri adezive.

 Construim căsuța din carton, lipim colile colorate, o ușă cu semnul plus.
Ferestrele vor fi cele 2 pahare pe care le-am lipit cu scoch dubluadeziv. 


Pe post-ituri am scris numerele de la 2 la 9 și de la 11 la 18 (ar fi fost mai potrivite post-ituri dreptunghiulare, dar eu am avut doar frunze).  Copiii vor fi încântați să găsească numerele potrivite fiecărei căsuțe.

În același timp am completat și fișele cu căsuțe:
 Descarcă fișa de aici.
Apoi le-am decupat și le-am lipit în caiet. 

Dacă aveți și alte idei despre consolidarea adunării cu trecere peste ordin, mi-ar plăcea să le aflu,lăsați un mesaj. 
Un share e binevenit oricând. Mulțumesc!

Spor și multă inspirație!
             Ilona





 

Comentarii