Romania mea - carte despre tara noastra

ROMÂNIA MEA - CARTE DESPRE ȚARA NOASTRĂ       O carte care poate fi realizată în preajma Zilei României. Este un proiect potrivit școlarilor mai măricei, clasele a III-a - a IV-a. Paginile trebuie completate cu informații despre România, pot fi decorate cu cele trei culori ale drapelului nostru, apoi decupate pe conturul hărții. Cotorul poate fi lipit sau perforat și legat cu un șnur tricolor.     Este o idee mai veche, când România a împlinit 100 de ani, am realizat cu 100 de elevi din ciclul primar, o carte cu 100 de pagini despre România. Am expus paginile pe holul școlii, copiii au fost mândri de munca lor, expoziția a fost foarte apreciată. Am refăcut cartea, are mai puține pagini și sintetizează câteva idei de atunci.  Găsiți cartea  aici.   Iată câteva pagini:  

Numărul 6 - idei, materiale

 


Vă propun câteva idei ce se pot folosi pentru compunerea și descompunerea  numerelor:

Floarea isteață - Floarea poate fi deja decupată și elevii compun numărul 6 cu ajutorul frunzelor sau pot ei decupa, compune, asambla și lipi pe un suport/ caiet. Pot lucra individual sau în echipă.


Elefantul isteț - Pe același principiu ca și la floare, cu ajutorul bilelor, copiii pot compune numărul 6.


   Copiilor le place să construiască, vor exersa compunerea și descompunerea cu entuziasm cu ajutorul paharelor, pieselor de la rummy, cuburilor, pieselor lego sau de la domino.

Castel din pahare 

Domino - Schimbați regulile de joc, combinați jumătățile pentru a-l compune pe 6.

Rummy - Alegeți piesele de la 1 la 6, celelalte pot fi folosite pentru formarea mulțimilor, pentru numărare. Copiii trebuie să le sorteze în funcție de culoare, apoi să formeze mulțimi de 6 piese și, cu ajutorul lor, să descompună numărul 6, să scrie descompunerea cu piesele sortate.

Pentru numărat și format mulțimi, se pot folosi cuburi, piese lego, pom-pom sau ce mai aveți la îndemână.Construcții cu piese jenga.
Cărți de joc - Uno și magneți colorați sau lego.

 

Mult succes!
Ilona

Comentarii

Trimiteți un comentariu