Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Numărul 6 - idei, materiale

 


Vă propun câteva idei ce se pot folosi pentru compunerea și descompunerea  numerelor:

Floarea isteață - Floarea poate fi deja decupată și elevii compun numărul 6 cu ajutorul frunzelor sau pot ei decupa, compune, asambla și lipi pe un suport/ caiet. Pot lucra individual sau în echipă.


Elefantul isteț - Pe același principiu ca și la floare, cu ajutorul bilelor, copiii pot compune numărul 6.


   Copiilor le place să construiască, vor exersa compunerea și descompunerea cu entuziasm cu ajutorul paharelor, pieselor de la rummy, cuburilor, pieselor lego sau de la domino.

Castel din pahare 

Domino - Schimbați regulile de joc, combinați jumătățile pentru a-l compune pe 6.

Rummy - Alegeți piesele de la 1 la 6, celelalte pot fi folosite pentru formarea mulțimilor, pentru numărare. Copiii trebuie să le sorteze în funcție de culoare, apoi să formeze mulțimi de 6 piese și, cu ajutorul lor, să descompună numărul 6, să scrie descompunerea cu piesele sortate.

Pentru numărat și format mulțimi, se pot folosi cuburi, piese lego, pom-pom sau ce mai aveți la îndemână.Construcții cu piese jenga.
Cărți de joc - Uno și magneți colorați sau lego.

 

Mult succes!
Ilona

Comentarii

Trimiteți un comentariu