Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Panou motivațional-decor

O idee foarte simplă pentru un colț motivațional.

Materiale necesare:
Coli/cartoane colorate
Carioci sau markere
Sfoară mai groasă
Scoci 

Cum se realizează:
Se suprapun colile, se taie fâșii de 5cm . 
Se scriu mesajele motivaționale, îndemnuri. Eu am folosit diferite feluri de litere.
Se laminează. Dacă ați folosit carton colorat mai tare, nu mai este nevoie de laminat.
Se așază fâșiile cu fața în jos, se pun la distanța dorită.
Se potrivește sfoara.  În partea de sus să fie jumătatea ei.
Se pun bucățele de scoci pe fiecare fâșie, stânga-dreapta, pentru a fixa sfoara. Se poate folosi și pistolul de lipit.

Mesajele pe care le-am scris eu pe panou sunt următoarele(știți deja că nu sunt cel mai bun fotograf, de aceea vă scriu mesajele pentru că poza este în ceață):
😊Zâmbește!
😊Inspiră!
😊Dăruiește!
😊Fii curajos!
😊Visează!
😊Ai grijă de tine!
😊Experimentează!
😊Învață!
😊Iartă!
😊Ajută!
😊Acționează!
😊Fii creativ!
😊Indrăznește!

A arătat foarte bine pe perete, ne-a înveselit clasa. Foarte des le-am citit și analizat. La sfârșit de săptămână ”contabilizam” câte dintre ele am atins și unde mai avem de lucrat.

 

Comentarii