Stegulețe cu litere - decor pentru serbare

  Stegulete cu litere Banner pentru serbarea abecedarului -decor       Pentru serbarea de sfârșit de an, ca banner poți folosi stegulețele cu litere. Sunt ușor și ieftin de realizat.  Documentul conține litere pentru a putea scrie: 1. SERBAREA ABECEDARULUI 2. PARADA LITERELOR      Realizare: Se printează pe coli colorate, se decupează pe contur, se lipește sau capsează pe o sfoară.  Stegulețele vor fi un decor colorat și vesel. Descarcă steguletele. Spor și succes!      Ilona

LECTUROMETRU- COLTUL DE LECTURĂ

Colțul de lectură
Am amenajat în clasă un colț pentru lectură.  A avut mare succes. Lângă pernele pufoase am așezat cutii cu cărți, astfel copiii le aveau mereu la îndemână. De mare efect au fost și cutiile suspendate. Le-am realizat din cutii mai tari. Nu a fost nevoie să le îmbrac în ceva sau să le decorez, erau deja foarte frumoase. Am făcut câteva găuri și le-am pus o sfoară rezistentă. Nu am pus multe cărți în ele, dar întregeau decorul foarte bine.
Pentru a motiva copiii să citească și a ține socoteala cărților citite, am așezat în colțul de lectură un suport și am dat startul concursului ”Supercititorii”. Pe suport am pus cartonașe cu albinuțe. Am folosit albinuțele de la prezența din anul anterior. Erau deja plastifiate, pe fiecare cartonaș era câte  o albinuță cu numele fiecărui copil din clasă. Fiecărui cartonaș i-am atașat o codiță din coală gumată. Pe codiță am lipit etichete cu cărțile citite pe parcursul anului școlar. La anumite intervale contabilizam ceea ce s-a citit și cei mai harnici primeau diplome și mici premii. 
Pentru că panoul era mereu în ochii lor și vedeau cum se adună etichetele și se mărește codița, pe mulți dintre copii i-a motivat să citească mai mult. 
Pentru că avem Clubul de lectură de la Artur și am stâns în biblioteca clasei câteva sute de cărți minunate, copiilor le-a fost foarte ușor să împrumute și să aleagă cărți.
Vă recomand și vouă să vă înscrieți în acest club și să amenajați un colț frumos de lectură și o bibliotecă în clasă. Colțul de lectură a ajutat la producerea mai multor cititori pasionați. 
Inspirația vine de aici.
Vă urez un an școlar minunat!
Ilona

Comentarii