Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Cuvinte ascunse 1 - citire, scriere - silabe, cuvinte

 


DESCOPERĂ CUVÂNTUL ASCUNS - JOC - PRIMELE ZILE DE SCOALA

      Vă propun un exercițiu-joc pentru reactualizarea noțiunilor din clasa pregătitoare. Prin joc ne vom reaminti literele, silabele, cifrele, orientarea în tabel, figurile geometrice.

     Este un joc simplu, conține un tabel și câteva bilețele. Poate fi jucat cu toată clasa, dar și individual, pe fișă.

    Învățătorul pregătește bilețelele și le așază la îndemâna copiilor. Se proiectează tabelul pe tablă, copiii îl pot primi pe fișă. Se discută despre tabel - ce conține, orientarea, cum citim tabelul, se recunosc cifrele, figurile geometrice, se citesc câteva silabe, apoi se pornește jocul.
     Fiecare copil alege un bilețel, descoperă silabele, le scrie pe tablă, apoi citește cuvântul ascuns. Am ales cuvinte ușor de citit, formate din 2,3 silabe. Ceilalți copii pot scrie cuvintele pe fișă sau în caiete.


         DESCARCA

După același principiu-un joc cu zaruri găsiți AICI.

        Mult succes!
                Ilona







Comentarii