Stegulețe cu litere - decor pentru serbare

  Stegulete cu litere Banner pentru serbarea abecedarului -decor       Pentru serbarea de sfârșit de an, ca banner poți folosi stegulețele cu litere. Sunt ușor și ieftin de realizat.  Documentul conține litere pentru a putea scrie: 1. SERBAREA ABECEDARULUI 2. PARADA LITERELOR      Realizare: Se printează pe coli colorate, se decupează pe contur, se lipește sau capsează pe o sfoară.  Stegulețele vor fi un decor colorat și vesel. Descarcă steguletele. Spor și succes!      Ilona

Cuvinte ascunse 1 - citire, scriere - silabe, cuvinte

 


DESCOPERĂ CUVÂNTUL ASCUNS - JOC - PRIMELE ZILE DE SCOALA

      Vă propun un exercițiu-joc pentru reactualizarea noțiunilor din clasa pregătitoare. Prin joc ne vom reaminti literele, silabele, cifrele, orientarea în tabel, figurile geometrice.

     Este un joc simplu, conține un tabel și câteva bilețele. Poate fi jucat cu toată clasa, dar și individual, pe fișă.

    Învățătorul pregătește bilețelele și le așază la îndemâna copiilor. Se proiectează tabelul pe tablă, copiii îl pot primi pe fișă. Se discută despre tabel - ce conține, orientarea, cum citim tabelul, se recunosc cifrele, figurile geometrice, se citesc câteva silabe, apoi se pornește jocul.
     Fiecare copil alege un bilețel, descoperă silabele, le scrie pe tablă, apoi citește cuvântul ascuns. Am ales cuvinte ușor de citit, formate din 2,3 silabe. Ceilalți copii pot scrie cuvintele pe fișă sau în caiete.


         DESCARCA

După același principiu-un joc cu zaruri găsiți AICI.

        Mult succes!
                IlonaComentarii