Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Cuvinte ascunse 1 - citire, scriere - silabe, cuvinte

 


DESCOPERĂ CUVÂNTUL ASCUNS - JOC - PRIMELE ZILE DE SCOALA

      Vă propun un exercițiu-joc pentru reactualizarea noțiunilor din clasa pregătitoare. Prin joc ne vom reaminti literele, silabele, cifrele, orientarea în tabel, figurile geometrice.

     Este un joc simplu, conține un tabel și câteva bilețele. Poate fi jucat cu toată clasa, dar și individual, pe fișă.

    Învățătorul pregătește bilețelele și le așază la îndemâna copiilor. Se proiectează tabelul pe tablă, copiii îl pot primi pe fișă. Se discută despre tabel - ce conține, orientarea, cum citim tabelul, se recunosc cifrele, figurile geometrice, se citesc câteva silabe, apoi se pornește jocul.
     Fiecare copil alege un bilețel, descoperă silabele, le scrie pe tablă, apoi citește cuvântul ascuns. Am ales cuvinte ușor de citit, formate din 2,3 silabe. Ceilalți copii pot scrie cuvintele pe fișă sau în caiete.


         DESCARCA

După același principiu-un joc cu zaruri găsiți AICI.

        Mult succes!
                IlonaComentarii