Citim cu wordart - literele L si S

    Fișe interactive de citire pentru literele L și S    La rugămintea unei colege, le-am realizat pentru clasa pregătitoare. Ordinea literelor este de la auxiliarul Editurii Sinapsis. Le adaug și pe acestea la colecția fișelor animate WORDART. Copiii mei au fost încântați de ele.       Link spre fișa interactivă aici:  liliac                                                        stea     Spor și succes vă doresc!

Litera J - La judecata - clasa pregatitoare

 

PRO sau CONTRA?
      Vă propuneam, în ideile de activități pentru litera J, Judecarea personajelor din povești. Vreau să vă împărtășesc impresiile din activitatea noastră, o activitate care ne-a reușit!💗
  😊   Ieri am încercat să judecăm personajele din câteva povești- Jaguarul fără pete, Jack și vrejul de fasole, Scufița Roșie. Am numit un judecător, ceilalți copii au fost  împărțiți în 2 echipe: echipa avocaților apărării și echipa avocaților acuzării. Le-a fost foarte greu să acuze personajele pozitive și să apere personajele negative. Nu au găsit argumente pentru a susține acuzarea/apărarea.
   😉  Astăzi am repetat experiența. Am ales diferite lucruri: SOARELE, CĂRȚILE, ȘCOALA, ALBINELE, APA. A fost mult mai bine. Ne-am împărțit în echipe pro și echipe contra. După o rundă schimbam cuvântul și rolul echipei. Am desfășurat activitatea sub formă de concurs, judecătorul a validat argumentele, a ținut scorul ( fiecare argument bun a primit un punct) și a felicitat echipa câștigătoare.
    😍 A fost foarte antrenant. Copiii s-au străduit să găsească cât mai multe argumente, le-a plăcut foarte mult.
     😁La sfârșit, am făcut și o ședință foto. Fiecare copil voia să fie judecător. Costumul a fost foarte apreciat.

     Costumul a constat într-o perucă, un ciocănel, o pelerină cu cravată.
 

💙Peruca este făcută dintr-un carton alb decupat. pe el am lipit dischete pentru demachiat, îndoite pe jumătate. (Ar fifost mai bine dacă foloseam un carton mai subțire, se așeza mai bine pe capul copiilor.)
💚Ciocănelul este realizat dintr-un creion și un ou maaaare de la kinder. 
💛Pelerina este decupată din hârtie creponată neagră, iar cravata din 2 șervețele albe. Pentru a prinde pelerina am folosit o bulină autoadezivă cu scai.


Sper să găsiți inspirație la noi. Mult succes!
Ilona


Comentarii

Trimiteți un comentariu