Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Litera J - La judecata - clasa pregatitoare

 

PRO sau CONTRA?
      Vă propuneam, în ideile de activități pentru litera J, Judecarea personajelor din povești. Vreau să vă împărtășesc impresiile din activitatea noastră, o activitate care ne-a reușit!💗
  😊   Ieri am încercat să judecăm personajele din câteva povești- Jaguarul fără pete, Jack și vrejul de fasole, Scufița Roșie. Am numit un judecător, ceilalți copii au fost  împărțiți în 2 echipe: echipa avocaților apărării și echipa avocaților acuzării. Le-a fost foarte greu să acuze personajele pozitive și să apere personajele negative. Nu au găsit argumente pentru a susține acuzarea/apărarea.
   😉  Astăzi am repetat experiența. Am ales diferite lucruri: SOARELE, CĂRȚILE, ȘCOALA, ALBINELE, APA. A fost mult mai bine. Ne-am împărțit în echipe pro și echipe contra. După o rundă schimbam cuvântul și rolul echipei. Am desfășurat activitatea sub formă de concurs, judecătorul a validat argumentele, a ținut scorul ( fiecare argument bun a primit un punct) și a felicitat echipa câștigătoare.
    😍 A fost foarte antrenant. Copiii s-au străduit să găsească cât mai multe argumente, le-a plăcut foarte mult.
     😁La sfârșit, am făcut și o ședință foto. Fiecare copil voia să fie judecător. Costumul a fost foarte apreciat.

     Costumul a constat într-o perucă, un ciocănel, o pelerină cu cravată.
 

💙Peruca este făcută dintr-un carton alb decupat. pe el am lipit dischete pentru demachiat, îndoite pe jumătate. (Ar fifost mai bine dacă foloseam un carton mai subțire, se așeza mai bine pe capul copiilor.)
💚Ciocănelul este realizat dintr-un creion și un ou maaaare de la kinder. 
💛Pelerina este decupată din hârtie creponată neagră, iar cravata din 2 șervețele albe. Pentru a prinde pelerina am folosit o bulină autoadezivă cu scai.


Sper să găsiți inspirație la noi. Mult succes!
Ilona


Comentarii

Trimiteți un comentariu