SCOALA ALTFEL ...iarna

 SCOALA ALTFEL 18-22 decembrie 2023   Vom avea școala altfel în ultima săptămână a modulului 3. Am gândit un plan simplu, cu activități care se pot desfășura în sala de clasă, cu minimum de materiale. Activitățile se concentrează pe sărbătorirea Crăciunului, recunoștință, fapte bune și iarnă. Planul este convertit în pdf, linkurile sunt active. Iată planul: Pentru detalieri pe zile și linkuri necesare, descărcati planul de  AICI.   Mult succes!

Litera J - La judecata - clasa pregatitoare

 

PRO sau CONTRA?
      Vă propuneam, în ideile de activități pentru litera J, Judecarea personajelor din povești. Vreau să vă împărtășesc impresiile din activitatea noastră, o activitate care ne-a reușit!💗
  😊   Ieri am încercat să judecăm personajele din câteva povești- Jaguarul fără pete, Jack și vrejul de fasole, Scufița Roșie. Am numit un judecător, ceilalți copii au fost  împărțiți în 2 echipe: echipa avocaților apărării și echipa avocaților acuzării. Le-a fost foarte greu să acuze personajele pozitive și să apere personajele negative. Nu au găsit argumente pentru a susține acuzarea/apărarea.
   😉  Astăzi am repetat experiența. Am ales diferite lucruri: SOARELE, CĂRȚILE, ȘCOALA, ALBINELE, APA. A fost mult mai bine. Ne-am împărțit în echipe pro și echipe contra. După o rundă schimbam cuvântul și rolul echipei. Am desfășurat activitatea sub formă de concurs, judecătorul a validat argumentele, a ținut scorul ( fiecare argument bun a primit un punct) și a felicitat echipa câștigătoare.
    😍 A fost foarte antrenant. Copiii s-au străduit să găsească cât mai multe argumente, le-a plăcut foarte mult.
     😁La sfârșit, am făcut și o ședință foto. Fiecare copil voia să fie judecător. Costumul a fost foarte apreciat.

     Costumul a constat într-o perucă, un ciocănel, o pelerină cu cravată.
 

💙Peruca este făcută dintr-un carton alb decupat. pe el am lipit dischete pentru demachiat, îndoite pe jumătate. (Ar fifost mai bine dacă foloseam un carton mai subțire, se așeza mai bine pe capul copiilor.)
💚Ciocănelul este realizat dintr-un creion și un ou maaaare de la kinder. 
💛Pelerina este decupată din hârtie creponată neagră, iar cravata din 2 șervețele albe. Pentru a prinde pelerina am folosit o bulină autoadezivă cu scai.


Sper să găsiți inspirație la noi. Mult succes!
Ilona


Comentarii

Trimiteți un comentariu