Alfabet cu buburuze - litere mari de tipar

 Alfabet cu buburuze - Clasa buburuzelor Litere ce pot fi decupate si folosite pentru scrierea unor mesaje mari cu diverse ocazii. Set de planse cu buburuze Descarca materialele de  AICI . Mult succes!           Ilona

Litera J - La judecata - clasa pregatitoare

 

PRO sau CONTRA?
      Vă propuneam, în ideile de activități pentru litera J, Judecarea personajelor din povești. Vreau să vă împărtășesc impresiile din activitatea noastră, o activitate care ne-a reușit!💗
  😊   Ieri am încercat să judecăm personajele din câteva povești- Jaguarul fără pete, Jack și vrejul de fasole, Scufița Roșie. Am numit un judecător, ceilalți copii au fost  împărțiți în 2 echipe: echipa avocaților apărării și echipa avocaților acuzării. Le-a fost foarte greu să acuze personajele pozitive și să apere personajele negative. Nu au găsit argumente pentru a susține acuzarea/apărarea.
   😉  Astăzi am repetat experiența. Am ales diferite lucruri: SOARELE, CĂRȚILE, ȘCOALA, ALBINELE, APA. A fost mult mai bine. Ne-am împărțit în echipe pro și echipe contra. După o rundă schimbam cuvântul și rolul echipei. Am desfășurat activitatea sub formă de concurs, judecătorul a validat argumentele, a ținut scorul ( fiecare argument bun a primit un punct) și a felicitat echipa câștigătoare.
    😍 A fost foarte antrenant. Copiii s-au străduit să găsească cât mai multe argumente, le-a plăcut foarte mult.
     😁La sfârșit, am făcut și o ședință foto. Fiecare copil voia să fie judecător. Costumul a fost foarte apreciat.

     Costumul a constat într-o perucă, un ciocănel, o pelerină cu cravată.
 

💙Peruca este făcută dintr-un carton alb decupat. pe el am lipit dischete pentru demachiat, îndoite pe jumătate. (Ar fifost mai bine dacă foloseam un carton mai subțire, se așeza mai bine pe capul copiilor.)
💚Ciocănelul este realizat dintr-un creion și un ou maaaare de la kinder. 
💛Pelerina este decupată din hârtie creponată neagră, iar cravata din 2 șervețele albe. Pentru a prinde pelerina am folosit o bulină autoadezivă cu scai.


Sper să găsiți inspirație la noi. Mult succes!
Ilona


Comentarii

Trimiteți un comentariu